MADR: România a preluat deja 29 de dosare pe agricultură şi piscicultură

1

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat că România a preluat deja 29 de dosare pe agricultură şi piscicultură, toate fiind „dosare grele”. Toate dintre acestea vor fi analizate pe perioada în care ţara noastră deţine presedinţia Consiliului European.

„Despre dosarele României putem discuta, nu sunt puţine, sunt 29 la număr. (…) Toate sunt dosare grele. Înseamnă o muncă extraordinară, înseamna o abordare noua pe un PAC (Politica Agricolă Comună n.r.) nou. Aici, dacă aveţi răbdare v-aş ţine două ore, fără ca să mă uit în hârtii, spunâdu-vă câteva lucruri. PAC post 2020 este altfel decât cel de acum şi am spus acest lucru din momentul în care s-a facut comunicarea de către comisarul Hogan (comisarul pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan n.r) în noiembrie 2017 şi ne-am ocupat de acest lucru din momentul în care ne-am instalat pe acest scaun”, a precizat Daea.

Dosarele, preluate de la președinția Austriei

Dosarele, despre care ministrul spune că sunt în diferite faze de abordare, au fost preluate de la preşedinţia Austriei. „Am preluat aceste dosare de la preşedinţia Austriei. Eu am fost în Austria şi am trimis specialişti, am avut întâlniri cu ministrul din Austria pentru a fi în posesia ultimelor informaţii, pentru a cunoaşte ce iau şi cu ce ne ducem în continuare în asa fel încât să ne aducem contribuţia pe care ni-o dorim cu toţii şi pe care tiparul acesta legislativ ne obligă în calitate de preşedinte”, a explicat Daea.

În ce domenii vor fi implementate proiectele din dosare

Ministrul a menţionat că unele nu vizează România, dar ele trebuie puse în discuţie pentru ca „noi lucrăm aici pentru interesul Uniunii Europene”.

Citeşte şi Daea: de astăzi a fost reluată plata subvențiilor APIA

un comentariu

  1. […] Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat că România a preluat deja 29 de dosare pe agricultură şi piscicultură, toate fiind „dosare grele”. Toate dintre acestea vor fi analizate pe perioada în care ţara noastră deţine presedinţia Consiliului European. „Despre dosarele României putem… Cititi mai multe aici: MADR: România a preluat deja 29 de dosare pe agricultură şi piscicultură […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here