Daea: România este de acord cu delegarea către Oficiu a unor sarcini administrative

1
Daea pui de o zi
- Reclamă -

Procesul de elaborare a cadrului legislativ naţional pentru implementarea Planului Naţional Strategic 2023-2027 este în etapa de definitivare, astfel încât să fie operaţional în cel mai scurt timp, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit, care s-a desfăşurat la Bruxelles.

 

„Procesul de elaborare a cadrului legislativ naţional pentru implementarea PNS este în etapa de definitivare, astfel încât să fie operaţional în cel mai scurt timp şi să permită dezvoltarea procedurilor de lucru şi a documentelor subsecvente necesare pentru punerea în aplicare a planului. În perioada imediat următoare, sunt planificate acţiuni de comunicare şi informare cu privire la conţinutul Planului Naţional Strategic, astfel încât fermierii să fie familiarizaţi cu intervenţiile planificate”, a spus Petre Daea, potrivit documentelor transmise de MADR.

În cadrul intervenţiei avute pe tema planurilor strategice, ministrul român al Agriculturii a precizat că, după definitivarea cadrului legislativ naţional, se va analiza necesitatea unor eventuale modificări ale Planului, pentru a asigura o implementare optimă a intervenţiilor.

„Dialogul cu serviciile Comisiei Europene a fost constructiv pe parcursul elaborării Planului Naţional Strategic, astfel încât documentul programatic să răspundă cât mai bine cerinţelor impuse de regulamentele europene şi exigenţelor Comisiei. Sperăm ca şi în continuare dialogul cu Comisia să fie extrem de util la o posibilă adoptare rapidă a eventualelor modificări”, a subliniat Daea.

Acesta a susţinut că se aşteaptă la o serie de provocări, având în vedere schimbarea de paradigmă din perioada de programare 2023-2027, dar cărora „trebuie să le facem faţă”.

- Reclamă -

„Şi le vom face!”, a adăugat el.

Pe tema Indicaţiilor Geografice, un alt subiect al Consiliului Agrifish, Daea a transmis în intervenţia sa că România susţine menţinerea evaluării finale a acestora în cadrul DG AGRI, menţionând că nu este oportună delegarea responsabilităţilor de la Comisie către Oficiu (EUIPO – Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală) în ceea ce priveşte analizarea cererilor.

Veniturile totale medii lunare pe gospodărie: 6.241 lei

„România este de acord cu delegarea către Oficiu a unor sarcini administrative. România consideră că sistemul actual prin care se definesc grupurile de producători este deja cunoscut de toţi actorii implicaţi. Nu susţinem ca modalitatea de verificare a reprezentativităţii să fie de 2/3 din grupul de producători. Ar trebui acordată flexibilitate statelor membre să decidă la nivel naţional dacă recunosc sau nu grupurile de producători”, a spus ministrul.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Procesul de elaborare a cadrului legislativ naţional pentru implementarea Planului Naţional Strategic 2023-2027 este în etapa de definitivare, astfel încât să fie operaţional în cel mai scurt timp, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit, care s-a desfăşurat la Bruxelles.… Cititi mai multe aici: Daea: România este de acord cu delegarea către Oficiu a unor sarcini administrative […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.