Cum înhami caii la plug în 2017?

0
motocultor viking
- Reclamă -

Primăvara își intră încet, încet în drepturi. Chiar dacă iarna s-a lăsat cu greu “plecată” anul acesta, grădinile își văd de mersul lor și înverzesc, fără să le pese parcă de capriciile vremii. Dar iarna lungă a lăsat și urme în grădini, urme pe care ar trebui să le rezolvăm  pentru a ne bucura cât mai  curând  de rodul grădinilor și de spațiul verde din jurul casei. Dar pentru asta trebuie să începem cu începutul: aerisirea solului. Epoca sapei și a greblei a apus, mai ales dacă vorbim de suprafețe mai mari de grădină. Dar de ce să “dai” la sapă, când poți face această operațiune de 10 ori mai repede si fără mare efort cu un motocultor.

motocultor VIKING HB585

Un motocultor ideal pentru muncile primăverii în grădină

Inginerii de la VIKING au ajuns să găsească răspunsul la întrebarea din titlu și au conceput HB 585, un motocultor dedicat suprafețelor mari de grădină, o soluție de mini mecanizare ce ușurează enorm munca de săpare, cu 3,2 CP “înhămați”.

Cu un HB 585 se pot prelucra suprafeţe mari intr-un ritm remarcabil. Cuţitele sale mărunţesc chiar si soluri dure si compacte. Utilajul poate fi manevrat cu ușurință având două viteze, una înainte și una înapoi. HB 585 de la Viking are o lățime de lucru de 85 de cm, fiind dotat și cu un dispozitiv de săpare divizibil care reduce lățimea de tocare a solului, fiind potrivit pentru culturi înguste.  Adâncimea de săpare precum și viteza de înaintare se reglează prin intermediul unui pinten de frânare, cu trei poziții stabile. Pentru a fi ușor de transportat după lucrările din câmp, motocultorul a fost dotat cu două roți montate în spate. De asemenea, pentru ușurința transportului și a depozitării HB 585 dispune de un mâner reglabil, prin rabatarea tijelor.

Așadar, dacă suntem în secolul super-vitezei, atunci ar trebui luate măsuri pentru a face un up-grade tehnlogic și la capitolul grădinărit.

Vă urăm spor la muncile de primăvară!

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.