Grindeanu la Ministerul Agriculturii. Peste 6.000 de cereri pentru „Tomate Românești”, iar porcul mai are de așteptat

0
grindeanu-tomate-româneștigrindeanu-tomate-românești
- Reclamă -

Printre temele discutate de premierul Sorin Grindeanu, aflat în vizită de lucru la Ministerul Agriculturii, chiar în ajunul Paștelui, s-au aflat așa cum era de așteptat și cele două teme prioritare pentru guvernarea actuală – tomatele și porcul. Dacă în cazul roșiilor, oficialii se declară mai mult decât mulțumiți de interesul legumicultorilor, ce-i drept s-a mai domolit în ultima vreme, în cazul porcilor, crescătorii mai au ceva de așteptat. Parcă se cam întârzie totuși …

„Am avut discuții legate de un program care s-a dovedit, până la ora asta, și pe care noi l-am lansat, un program de succes — cel legat de tomate. Sunt peste 6.000 de cereri depuse, 6.500, la Ministerul Agriculturii, un lucru îmbucurător și care arată că acest program pe care noi l-am gândit ca și măsură în programul de guvernare e un succes”, a afirmat Grindeanu, la finalul vizitei de lucru efectuate la Ministerul Agriculturii, unde a discutat cu ministrul Petre Daea.

Citește și: Motouneltele premium câștigă teren la români în detrimentul celor low-cost. Stihl România a crescut în 2016 cu 20%

În ceea ce privește programul prin care ar urma să se acorde subvenții crescătorilor de porcine, Programul „Carnea de porc” asumat de coaliția de guvernare, ministrul Agriculturii a precizat că este o lege în curs de adoptare în Parlament în acest sens.

„Va ieși din Camera Deputaților și urmează procedura pentru promulgare și, apoi, o punem în practică. (…) Sigur, nu sunt omul care să dau date inexacte. V-aș spune să așteptați cât mai repede, pentru că este interesul nostru și al crescătorilor de suine din țară. Este soluția salvatoare pentru crescătorii de porci din România și salvatoare pentru cultivatorii de porumb, pentru că au unde să ducă acest minunat furaj, știindu-se foarte bine că specia cea mai activă și specia care consumă acest furaj minunat este porcina, porcul”, a explicat Daea.

Așa că va mai trece ceva vreme până ce fermierii vor putea să se bucure de acest ajutor. Să nu fie prea târziu totuși…

Sursă foto: www.dcnews.ro

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.