Despăgubiri de secetă pentru fermieri de peste 280 milioane de lei

2
bani, sprijin
bani, sprijin
- Reclamă -

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a virat, joi, către direcţiile agricole judeţene 280,588 milioane de lei, reprezentând sumele alocate pentru despăgubirile aferente culturilor de primăvară, afectate de seceta din 2022, urmând ca de săptămâna viitoare banii să intre în conturile beneficiarilor. Suma va fi plătită unui număr de 80.315 beneficiari.

Schema de sprijin se acordă pentru culturile de porumb, floarea – soarelui, soia şi mazăre, care au fost afectate de seceta pedologică în grade peste 30% şi până la 100% inclusiv, conform proceselor-verbale de constatare şi evaluare a pagubelor.

Vezi și Daea: dăm până la sfârşitul anului despăgubirile la culturile semănate în toamnă

Potrivit ministerului, suma de 335 lei/ha a fost aprobată prin OUG50/2023 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub formă de grant acordat producătorilor agricoli pentru unele culturi agricole înfiinţate în vara anului 2022 şi afectate de seceta pedologică din perioada martie-septembrie 2022.

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a virat, joi, către direcţiile agricole judeţene 280,588 milioane de lei, reprezentând sumele alocate pentru despăgubirile aferente culturilor de primăvară, afectate de seceta din 2022, urmând ca de săptămâna viitoare banii să intre în conturile beneficiarilor. Suma va fi plătită… Cititi mai multe aici: Despăgubiri de secetă pentru fermieri de peste 280 milioane de lei […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.