Despăgubiri şi pentru culturile înfiinţate în primăvară

0
- Reclamă -

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunţat că vor fi acordate despăgubiri şi pentru culturile înfiinţate în primăvară, care au fost calamitate de secetă, pentru că nu se poate acţiona „cu dublă măsură”.

„Am încercat să venim în sprijinul fermierilor şi am oferit despăgubiri de aproape 200 milioane de euro pentru culturile înfiinţate în toamnă. Vom identifica resurse pentru a-i despăgubi şi pe cei care au înfiinţat culturi în primăvară, pentru că aşa este corect, nu putem acţiona cu dublă măsură. Este normal să primească despăgubiri şi fermierii care au fost calamitaţi în primăvară. Aici, în judeţul Brăila, suprafaţa calamitată în primăvară este mai mare sunt cu 30 mii hectare fată de cea din toamnă”, a declarat Oros.

Ministrul Agriculturii a precizat că, în judeţul Brăila, s-au acordat despăgubiri de aproximativ 60 milioane lei pentru culturile de toamnă care au fost declarate calamitate, respectiv o suprafaţă de 78 mii de hectare, deţinută de 2.990 de fermieri.

„Anul acesta, în judeţul Brăila, din nefericire au fost afectate de secetă aproximativ 78 de mii de hectare de culturi înfiinţate în toamna anului trecut. Nici la culturile înfiinţate în primăvară situaţia nu stă deloc mai bine. Practic, în toată zona Mării Negre a fost înregistrată o secetă pedologică puternică şi extremă, cum nu a mai fost de aproape 50 de ani. Din datele pe care le deţin, în judeţul Brăila, au fost calamitate 100 mii de hectare de culturile înfiinţate în primăvara anului 2020. Şi aceşti fermieri vor fi despăgubiţi, că aşa este normal. La rectificarea de buget, va trebui să punem aceste sume, în aşa fel încât să îi putem despăgubi şi pe aceştia”, a spus Oros.

Crama 1000 de Chipuri te face viticultor de Dealul Mare

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.