Dulceața de Râureni ajunge în China

0
râureni-china
- Reclamă -

Conservele de legume și fructe autohtone ar putea ajunge pe mesele chinezilor, care se pare că vor să cumpere astfel de produse din România. O delegație compusă din reprezentanții a patru firme din China s-a aflat în aceste zile în România pentru a lua contact cu producătorii locali în vederea identificării unor produse pe care țara noastră să le poată livra. Pe lângă întâlnirile cu cele mai importante fabrici de profil din țară, chinezii au vizitat și fabrica de la Râureni, deținută de Dan Mutu, pentru a vedea la fața locului  cum se desfășoară activitatea, practic, pe toate verigile fluxului tehnologic, de la aprovizionare, până la producție, ne-a declarat Aurel Tănase, președintele patronatului Romconserv.

Chinezii sunt interesați, în principal, de gemuri și dulcețuri, conserve de legume – roșii decojite, întregi, tăiate, suc de roșii, produse marinate – castraveți, ardei iute, zacuscă diferită.

Patronatul a trimis deja un container cu produse românești partenerilor din China în vederea identificării unor clienți.

Citește și: Crinul – floarea cu parfum îmbătător originară din Balcani și Orientul Mijlociu

 

Asociația patronală Romconserv derulează un program de promovare pe piețe terțe – Rusia, Azerbaidjan, Belarus și China, care constă în participarea la târgurile de profil din capitalele acestor state.  Pe lângă China, altădată partener tradițional pentru firmele românești, o piață care pare să devină tot mai interesantă este și cea din Belarus, unde livrările de produse românești  s-au dublat în acest an, față de un nivelul de 250.000 euro atins în 2016.

Vizita chinezilor are loc după ce patronatul Romconserv a participat la Shanghai, alături de un producător local, in luna mai la un târg de profil, unde produsele românești au fost primite cu interes. Standul României a fost vizitat de reprezentanții a 78 de firme chinezești. De asemenea, în perioada 6-8 iulie o delegație compusă din reprezentanții a 4 firme chinezești a fost prezentă în România în cadrul unui program de reciprocitate desfășurat cu ajutorul APIA.

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.