Europenii mănâncă tot mai multă carne de porc

0
- Reclamă -

Consumul mediu de carne de porc pe cap de locuitor, în 2015, în Uniunea Europeană a fost de 40,9 kg, ceea ce înseamnă cel mai mare consum înregistrat după anul 2011, potrivit unui studiu realizat de AHDB Pork. Trebuie remarcat faptul că după o scădere a cererii în perioada 2011-2013, consumul a fost în creștere în următorii doi ani, fiind înregistrat un plus de peste un kilogram.

Avansul se datorează producției mai mari la nivel european, compensată parțial de exporturile importante. Majorarea exporturilor a avut ca urmare și creșterea volumului de carne produsă față de consum, fiind înregistrat un plus de 12% față de necesar.

În ciuda creșterii generale, ultimele cifre arată o stagnare sau o reducere a consumului în numeroase state membre din nordul și vestul Europei, precum Germania, Franța și Olanda, precum și o creștere a consumului de carne de porc în statele membre din sudul și estul Europei. În Marea Britanie, consumul s-a mărit ușor, până la 24,5 kg/cap de locuitor pe an, dar a rămas printre cele mai mici din UE, fiind inferior celui înregistrat în 2012.

Tendința de creștere a consumului este în contrast cu reducerea vânzărilor în detail la carnea de porc, în cea mai mare parte a principalelor piețe. Aceasta înseamnă că o mare parte din producția de carne de porc este direcționată către restaurante sau către procesare, care ocupă tot mai mult locul în noile stiluri de viață.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.