Eusebiu Guțu a finalizat preluarea fabricii de ulei Mândra din Bârlad

1
fabrica ulei
- Reclamă -

Fabrica de ulei Mândra din Bârlad, o unitate de producție cu o istorie de peste 100 de ani, a fost cumpărată pentru aproximativ 1,8 milioane de euro de către antreprenorul Eusebiu Guțu, prin Nitramonia BC SRL.

Tranzacția a fost finalizată după ce Nitramonia solicitase o amânarea a momentului în care se încheie contractul de vânzare-cumpărare și plata restului de preț.

Nitramonia BC SRL și CITR, administratorul judiciar al producătorului de ulei Mândra S.A. Bârlad, companie în restructurare, au încheiat contractul în valoare de 8,9 milioane de lei prin care „pachet bunuri imobile și mobile Fabrica de Ulei Mândra”, din Bârlad a trecut în proprietatea Nitramonia, potrivit unui anunț în PBI.

Vezi și Fabrica de ulei Mândra din Bârlad vândută cu 8.96 milioane lei

Vânzarea pachetului de active a fost realizată la finele anului trecut, prin licitație publică, la o valoare de piață de peste 90%, după ce companii importante din industrie și agribusiness la nivel local și național au manifestat interes și au luat parte la licitație, anunța în noiembrie CITR.

După licitație, Guțu, care mai controlează și Cerealcom S.A. Bacău și Pampac Bacău, solicitase însă o amânare a tranzacției, solicitare cu care creditorii au fost de acord, coform ședinței din 17 ianuarie 2024.

- Reclamă -

Pachetul de active vândut de CITR, liderul pieței de insolvență și restructurare din România, include teren în suprafață de 21.317 mp, clădiri, anexe imobiliare, utilaje, echipamente și linii tehnologice aferente fabricii.

Activele oferă cumpărătorului posibilitatea de utilizare în domeniul procesării uleiului, precum și în alte scopuri industriale sau chiar dezvoltarea de proiecte imobiliare comerciale, de retail, rezidențiale sau mixte.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.