EximBank finanţează cu 40 milioane lei activitatea Agro Chirnogi

1
- Reclamă -

EximBank şi holdingul agricol Agro-Chirnogi Călăraşi, unul dintre cei mai mari jucători din agribusiness-ul românesc, au încheiat un acord financiar în valoare de 40 de milioane de lei, fondurile fiind destinate asigurării necesarului de lichidităţi pentru activitatea curentă a companiei.

 

”EximBank şi holdingul agricol Agro-Chirnogi Călăraşi, unul dintre cei mai mari jucători din agribusiness-ul românesc, au încheiat un acord financiar în valoare de 40 de milioane de lei”, anunţă banca de stat.

Fondurile sunt destinate asigurării necesarului de lichidităţi pentru activitatea curentă a companiei şi au fost acordate cu garanţie de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, care acoperă 90% din finanţare.

”Agricultura reprezintă un domeniu strategic pentru EximBank şi suntem încântaţi că, prin acest parteneriat cu Agro-Chirnogi, putem susţine agribusiness-ul mai ales în contextul actual când producătorii parcurg o perioadă dificilă determinată de efectele în cascadă generate de perioada pandemică şi post-pandemică, precum şi de evoluţia preţurilor pentru materii prime şi energie. Parteneriatele încheiate cu companii fanion ale economiei reprezintă un indicator clar al capacităţii noastre de a structura soluţii financiare pentru orice business sustenabil, abilitate care ne şi conferă statutul de finanţator favorit pentru companii”, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Agro-Chirnogi activează în domeniul producţiei şi tradingului cu cereale, făcând parte din Grupul de companii Maria care este în Top 3 cele mai mari grupuri de companii de agricultură din România după suprafaţa de teren pe care o utilizează în producţia de cereale (peste 35.000 de hectare) şi unul dintre cele mai complexe având în vedere domeniile de activitate.

- Reclamă -

”Tot acest context economic pe care îl travesăm de la declanşarea pandemiei – care a adus un blocaj al comerţului internaţional şi o încetinire a activităţii, cu toate provocările ulterioare – creşterile cotaţiilor bursiere ale cerealelor şi majorarea preţurilor pentru inputuri, din cauza scumpirii materiilor prime şi în special a gazelor naturale – au generat un necesar suplimentar de finanţare pentru toate companiile din agricultură. În acest context volatil, suntem bucuroşi că am găsit împreună cu EximBank cea mai eficientă soluţie de securizare a necesarului de lichidităţi pentru finanţarea activităţii curente astfel încât să avem mai mult confort în gestionarea noilor coordonate de cost. Odată asigurat capitalul de lucru, putem să implementăm planurile de dezvoltare pentru a face în continuare agricultură performantă, sustenabilă şi inovativă”, a spus Karine Khalil, preşedintele Consiliului de Administraţie al Agro-Chirnogi.

APIA a autorizat plăți în valoare de 204,5 milioane de euro

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] EximBank şi holdingul agricol Agro-Chirnogi Călăraşi, unul dintre cei mai mari jucători din agribusiness-ul românesc, au încheiat un acord financiar în valoare de 40 de milioane de lei, fondurile fiind destinate asigurării necesarului de lichidităţi pentru activitatea curentă a companiei.   ”EximBank şi holdingul agricol… Cititi mai multe aici: EximBank finanţează cu 40 milioane lei activitatea Agro Chirnogi […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.