Rușii au vândut deja grâul furat de la ucraineni. Grânele sunt pe vase în Mediterana

3
grau rusesc
- Reclamă -

Direcția de informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina a anunţat că grânele furate de trupele ruseşti din zonele ocupate sunt deja trimise în străinătate, potrivit CNN.

 

Ofițerii ucraineni de informaţii susţin că „o parte semnificativă a cerealelor furate din Ucraina se află pe nave de marfă sub pavilion rusesc în Mediterana„.

„Cea mai probabilă destinaţie este Siria. Grânele pot fi trecute în contrabandă de acolo către alte ţări din Orientul Mijlociu”, a precizat direcţia.

Direcţia a mai spus că ruşii „continuă să exporte alimentele furate în Ucraina pe teritoriul Federaţiei Ruse şi în Crimeea ocupată”.

Aceasta a precizat că într-una dintre principalele zone producătoare de cereale, în regiunea Zaporojia, grânele şi seminţele de floarea-soarelui aflate în depozit sunt pregătite pentru a fi transportate în Rusia.

O coloană de camioane ruseşti a părăsit oraşul Enerhodar, care se află tot în regiunea Zaporojia, sub paza militarilor ruşi, a afirmat direcţia. Destinaţia finală a coloanei a fost Crimeea, au precizat ucrainenii.

- Reclamă -

Vezi și Comerțul cu cereale, o activitate tot mai scumpă

De asemenea, s-au furat cereale în regiunea Harkov, iar 1.500 de tone de cereale au fost luate din satul Mala Lepetykha din regiunea Herson şi duse în Crimeea.

Săptămâna trecută, Ministerul Apărării a declarat că aproape o jumătate de milion de tone de cereale ucrainene au fost deja furate.

- Reclamă -

3 comentarii

  1. […] Direcția de informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina a anunţat că grânele furate de trupele ruseşti din zonele ocupate sunt deja trimise în străinătate, potrivit CNN.   Ofițerii ucraineni de informaţii susţin că „o parte semnificativă a cerealelor furate din Ucraina se află pe nave… Cititi mai multe aici: Rușii au vândut deja grâul furat de la ucraineni. Grânele sunt pe vase în Mediterana […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.