Comerțul cu cereale, o activitate tot mai scumpă

1
export import cereale
export import cereale
- Reclamă -

Cererea mare de alimente la nivel mondial, prețurile mici la produsele agricole, precum și identificarea de noi piețe de desfacere se numără printre factorii care ar putea influența semnificativ piața materiilor prime în următoarele luni.

Pentru producătorii agricoli din întreaga lume, 2018 nu se anunță un an prea grozav în ceea ce privește prețurile la materiile prime agricole. Analiștii spun că de mult nu a mai existat o conjunctură așa de nefavorabilă, în condițiile în care prețurile la cereale sunt mici, iar comerțul cu grâne devine o activitate tot mai greu de realizat, se arată într-o analiză realizată de pubicația Les Echos.

Dovadă este și faptul că anul trecut de exemplu, marii traderi, inclusiv faimoșii din grupul «ABCD », adică ADM, Bunge, Cargill și Louis Dreyfus Company, au avut ceva …probleme. În sectorul agricol, circa 40 de șefi de camere de comerț, fie ele mai mari sau mi mici, și-au dat demisia, potrivit  Bloomberg. Mulți analiști se așteaptă însă la o consolidare a sectorului în acest an.

Nu în ultimul rând, costurile legate de transportul maritim  (măsurate în mod special de indicele Baltic Dry) s-au majorat cu 60% de la începutul anului 2017, fiind la cel mai înalt nivel din ultimii patru ani. Ele au fost influențate în primul rând de apetitul chinezilor pentru fier și cărbune: în 2016, aproape jumătatate din cargourile încărcate cu aceste minerale au acostat în China, potrivit Clarkson Research Services. Ori după 2014 niciodată nu a mai fost atins un assemenea trafic pe cale maritimă.

Creșterea semnificativă a costurilor a afectat însă și activitatea comercianților de cereale, care aveau deja o mare problemă; prețurile mici.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.