Exporturile de animale către Italia ar putea fi reluate

0
Taurine
- Reclamă -

Crescătorii de animale din România speră ca exporturile către Italia să fie reluate cât de curând, mai ales că urmează să fie autorizate ferme de carantină pentru eliminarea suspiciunii de boala limbii albastre, din cauza căreia exporturile românești de animale vii au fost restricționate.

Reprezentanți ai crescătorilor români, ai importatorilor italieni și ai autorităților sanitar-veterinare din cele două țări s-au întâlnit în data de 29 septembrie la Ministerul Agriculturii de la București, în urma acestei întâniri convenindu-se un parcurs eficient pentru carantinarea animalelor, în vederea reluării exporturilor, se arată într-un comunicat CNP Agro.

Până în septembrie 2015 nu a fost autorizată încă nicio structură de carantină, pentru aplicarea articolelor 3 și 4 din Regulamentul CE 1266/2007 care prevăd modalitatea de depășire a restricțiilor în condițiile existenței suspiciunii de boala limbii albastre.

După întâlnire, Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România – A.C.E.B.O.P., membră a Federației Naționale PRO AGRO și a Uniunii Europene de Comerț cu Animale Vii și Carne – U.E.C.B.V., care a participat la întâlnire, a anunțat că fermierii asociați vor urma imediat procedura de autorizare ca ferme de carantină, pentru a putea îndeplini cererile societăților interesate în achiziționarea de bovine de carne.

Boala limbii albastre, depistată în multe localități din România, afectează în special ovinele, dar şi bovinele şi caprele. Din cauza acestei boli, exportul animalelor vii în Uniunea Europeană a fost restricţionat. Potrivit Regulamentului CE 1266/2007, exporturile de animale vii pot fi făcute dacă acestea stau în carantină un anumit interval de timp, după care sunt supuse testelor de boală, iar testele au rezultat negativ.

Sursă foto: www.raisingcattleforbeef.com

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.