Exporturile de cereale ale Ucrainei sunt în creștere

1
prețuri-cereale-agrogo-grâu-cerealelor
cereale

Exporturile agricole ale Ucrainei vor creşte probabil la aproximativ 4 milioane de tone în august, de la 3 milioane de tone în iulie, datorită acordului mediat de ONU care a deblocat porturile maritime ucrainene, a declarat luni un vicepreşedinte al Consiliului Agricol Ucrainean.

 

Chiar şi cu porturile deschise, exporturile agricole ale Ucrainei sunt semnificativ mai mici decât înainte de conflict, când Ucraina exporta până la 6 milioane de tone de cereale pe lună. Exporturile de cereale ale Ucrainei sunt în scădere cu 51,6% faţă de anul precedent, la 2,99 milioane de tone în sezonul 2022/23, până la 19 august, a anunţat săptămâna trecută Ministerul Agriculturii.

Denys Marchuk, a cărui organizaţie reprezintă producătorii agricoli, a declarat în cadrul unei şedinţe televizate că, în pofida noilor oportunităţi de export, fermierii ucraineni se vor confrunta în continuare cu o lipsă de fonduri şi o treime dintre ei nu vor participa la însămânţarea cerealelor de iarnă 2022/23 la sfârşitul acestei luni.

Exporturile de cereale ale Ucrainei s-au prăbuşit de când Rusia a invadat ţara şi a închis porturile sale de la Marea Neagră, ceea ce a dus la creşterea preţurilor mondiale la alimente şi a provocat temeri de penurie în Africa şi Orientul Mijlociu.

Egiptul caută grâu produs în jurul Mării Negre

La sfârşitul lunii iulie, trei porturi de la Marea Neagră au fost deblocate în baza unui acord între Moscova şi Kiev, negociat de Naţiunile Unite şi Turcia.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here