Exporturile de cereale ale Ucrainei sunt în creștere

1
prețuri-cereale-agrogo-grâu-cerealelor
cereale
- Reclamă -

Exporturile agricole ale Ucrainei vor creşte probabil la aproximativ 4 milioane de tone în august, de la 3 milioane de tone în iulie, datorită acordului mediat de ONU care a deblocat porturile maritime ucrainene, a declarat luni un vicepreşedinte al Consiliului Agricol Ucrainean.

 

Chiar şi cu porturile deschise, exporturile agricole ale Ucrainei sunt semnificativ mai mici decât înainte de conflict, când Ucraina exporta până la 6 milioane de tone de cereale pe lună. Exporturile de cereale ale Ucrainei sunt în scădere cu 51,6% faţă de anul precedent, la 2,99 milioane de tone în sezonul 2022/23, până la 19 august, a anunţat săptămâna trecută Ministerul Agriculturii.

Denys Marchuk, a cărui organizaţie reprezintă producătorii agricoli, a declarat în cadrul unei şedinţe televizate că, în pofida noilor oportunităţi de export, fermierii ucraineni se vor confrunta în continuare cu o lipsă de fonduri şi o treime dintre ei nu vor participa la însămânţarea cerealelor de iarnă 2022/23 la sfârşitul acestei luni.

Exporturile de cereale ale Ucrainei s-au prăbuşit de când Rusia a invadat ţara şi a închis porturile sale de la Marea Neagră, ceea ce a dus la creşterea preţurilor mondiale la alimente şi a provocat temeri de penurie în Africa şi Orientul Mijlociu.

Egiptul caută grâu produs în jurul Mării Negre

- Reclamă -

La sfârşitul lunii iulie, trei porturi de la Marea Neagră au fost deblocate în baza unui acord între Moscova şi Kiev, negociat de Naţiunile Unite şi Turcia.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.