Fă loc în grădina pentru roșia banană

0
roșie banană
- Reclamă -

Roşia banană, inventată la staţiunea de cercetare din Buzău, seamănă la culoare şi formă cu fructele tropicale, crește foarte repede și dă recolte bogate. Ca orice tomată, roșia banană este plină de vitamine.

Forma alungită, culoarea galbenă şi gustul dulce-acrişor deosebesc roşia-banană de celelalte soiuri şi o fac să fie foarte cerută de fermieri.

Roşia-banană, inventată la Buzău

„Marele ei atuu este producţia deosebită, faptul că de pe o plantă poţi recolta în jur de 2,5-3 kg de fructe. Sunt foarte timpurii. Sunt primele care se coc. Poate fi cultivată atât în spaţii protejate, sere sau solarii, cât şi în câmp deschis”, explică Floarea Burnichi, director științific SCDL Buzău.

Roşia-banană inventată la Buzău a fost botezată Ovidia, după numele unei cercetătoare din stațiunea de dezvoltare pentru legumicultură. „Pentru că eu venisem recent în unitate la momentul respectiv, au hotărât să dea tomatelor numele de Ovidia. Tomatele galbene au o concentraţie crescută de naringenină, un puternic antiinflamator şi antioxidant”, spune dr. ing. Ovidia Agapie, cercetător.

Cu cât se vinde răsadul de roşii galbene

Antioxidanţii din roşia-banană îmbunătăţesc funcţionarea inimii şi pot ajuta la protejarea împotriva bolilor cronice. Pentru că cererea este mare, cercetătorii au dublat producţia de răsăduri, care se vând cu 2 lei şi 50 de bani.

„Pregătite sunt deja vreo 5.000 de fire, dar nu sunt suficiente pentru ce cerinţe avem”, a declarat Aurica Răican, șef serviciu marketing.

- Reclamă -

Cercetătorii de la staţiunea de legumicultură din Buzău au mai inventat cel mai iute ardei din lume şi castravetele amar care scade glicemia.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.