Florin Barbu spune că vrea să discute cu fermierii despre rachetele antigrindină

0
rachetele antigrindina
- Reclamă -

Florin Barbu va avea o întâlnire cu toate formele asociative şi cu fermierii care nu fac parte din structuri pentru a lua o decizie în privința lansării rachetelor antigrindină, un subiect despre care Agroteca.ro a scris pe larg. Decizia legată de lansarea acestora va fi luată împreună, în funcţie de procedurile care vor fi aprobate de către minister, prin ordin comun, spune ministrul.

„Instituţia care se ocupă cu antigrindina în România este subordonată Ministerului Agriculturii. Ministerul Agriculturii are departament de situaţii de urgenţă. Bineînţeles, săptămâna aceasta, cred că mâine, voi avea o întâlnire cu toate formele asociative din agricultură la Ministerul Agriculturii şi sunt invitaţi şi fermierii care nu fac parte din aceste forme şi, bineînţeles, că această decizie o vom lua împreună ca atât managementul din cadrul acestei instituţii, cât şi managementul situaţiilor de urgenţă din cadrul Ministerului Agriculturii să colaboreze mult mai mult”, a precizat Barbu, la Parlament.

Ministrul a spus că lansarea acestor rachete antigrindină depinde de mai mulţi factori.

Vezi și Fermierii din Prahova: “Nu vrem să fim protejați de sistemul antigrindină. Cine și-l dorește să îl ia de aici. Domnul ministru Oros dezinformează publicul”

„Este în funcţie de cum operaţionează aceşti oameni sistemul, e în funcţie de cum vin norii, câtă încărcătură de grindină au şi atunci sunt lansate aceste rachete. Dar, aşa cum am spus, vom încerca să unim, pentru că Ministerul Agriculturii, având o instituţie în subordine, eu cred că este direct răspunzător de acest lucru. De aceea, cred că cele două instituţii de situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Agriculturii, cât şi Agenţia antigrindină trebuie să lucreze mult mai bine şi bineînţeles vor lucra după normele pe care le voi aproba prin ordin”, a mai explicat ministrul.

Întrebat cine sunt fermierii care au cerut efectiv să nu se mai folosească aceste rachete, Florin Barbu a spus: „Sunt foarte mulţi la fermieri, vin din zona Prahova, vin din zona Vrancea, vin din zona Iaşi, Vaslui, dar am spus că voi lua decizia împreună cu fermierii, voi lua decizia în funcţie de procedurile care vor fi aprobate de către Ministerul Agriculturii, prin ordin comun”.

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.