Fermierii din Prahova: “Nu vrem să fim protejați de sistemul antigrindină. Cine și-l dorește să îl ia de aici. Domnul ministru Oros dezinformează publicul”

Toți fermierii cu care suntem în contact în LAPAR nu sunt de acord cu el. Nu știm cu cine a vorbit domnul Oros

4
- Reclamă -

Fermierii din Prahova au semnalat zilele trecute faptul că anual pierd milioane de euro din cauza secetei generate și de rachetele antigrindină. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros spune că sistemul funcționează corect, pe baze științifice și că ajută agricultura.

“Dacă funcționează pe baze științifice, de ce uneori se trage noaptea?  Cine a auzit de ploi cu grindină care să se formeze noaptea? Dacă sistemul este așa bine pus la punct, să ni se comunice fișele de trageri din timpul nopții și explicațiile științifice. În orice caz, ce dorim să subliniem este că noi, ca fermieri, nu dorim să fim ajutați de niciun sistem antigrindină. Cine și-l dorește să îl ia de aici. Toți fermierii cu care suntem în contact în LAPAR nu sunt de acord cu el. Nu știm cu cine a vorbit domnul Oros, atunci când a afirmat public că a discutat cu fermieri care își doresc sistemul.

Controversă: Oros vs. fermierii din Prahova afectați de rachetele antigrindină

Noi suntem în contact cu agricultori din toată țara și nu am întâlnit această părere. Credem că domnul ministru Oros dezinformează publicul în mod deliberat. L-am invitat la discuții pentru a asculta ce zic fermerii de aici și nu a dorit să aibă un dialog. Noi îi transmitem că cine este interesat de acest sistem să îl ia de aici. Și ideea foarte clară este că fermierii din Prahova nu vor să fie protejați de acest sistem. Deci dacă noi nu îl dorim, de ce există? Nu este normal să fim și noi întrebați? Nu vrem să fim “ajutați” cu forța”, declară Adrian Mocanu, Vicepreședintele – Ligii Asociațiilor de Producători Agricoli din România (LAPAR).

Declarațiile ministrului Adrian Oros sunt contrazise de mulți fermieri din țară, nu doar de cei din Prahova. De-a lungul timpului aceștia au tras semnale de alarmă cu privire la sistemul antigrindină, preluate inclusiv de presa locală.

În ciuda protestelor agricultorilor din Prahova, MADR a lansat 365 de rachete antigrindină

- Reclamă -

Fermierii sunt deciși să demareze acțiuni de protest până vor fi ascultați. “Vom porni acțiuni de protest de anvergură. Ne-am săturat să ni se spună ce e bine pentru noi, doar pentru că există anumite interese care trebuie satisfăcute. Suntem deciși să protestăm până vom avea o rezolvare a situației în zonele în care aceste sisteme nu sunt dorite. Nu avem nevoie de argumente așa zis științifice pentru a justifica o investiție care nu doar că nu ne ajută, dar provoacă și pagube enorme”, mai adaugă Adrian Mocanu.

- Reclamă -

4 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.