Barbu vorbește despre ”focusuri de oameni” în contextul ideii închiderii magazinelor mari în weekend

1
hypermarket-alimente
- Reclamă -

Florin Barbu crede că românii nu pot fi obligaţi să meargă la cumpărături la orele indicate de stat. Declarația ministrului Agriculturii vine în contextul ideii închiderii magazinelor mari în weekend. Barbu spune că se încearcă inițierea unui studiu pe ”anumite focusuri de oameni” și, în funcţie de rezultat, se va lua decizia care se impune în coaliția de guvernare.

„Discuţia am avut-o la Guvern cu micii retaileri. Dânşii au cerut inclusiv închiderea magazinelor de cartier. Din punctul meu de vedere, cred că nu putem obliga românii să meargă la orele pe care le indicăm noi, ca şi stat român. Sunt convins că foarte mulţi români, în timpul săptămânii, au o activitate intensă la locurile de muncă şi cred că sâmbăta şi duminica era pentru dânşii o recreere foarte mare, astfel încât să poată să îşi facă necesarul de alimente pentru o săptămână”, a afirmat Barbu, la Parlament, întrebat în legătură cu închiderea marilor magazinelor în weekend.

Întrebat dacă situaţia va fi tranşată în această săptămână, ministrul a răspuns:

„O să avem o discuţie, în continuare, cu micii retaileri”.

„Eu aş fi de acord inclusiv să fie întrebaţi românii despre acest lucru. Este foarte important, pentru că nu putem lua o decizie în coaliţie pe acest aspect. Cred că românii pot decide acest lucru şi, bineînţeles, încercăm să facem un studiu în acest sens. Vor fi probabil făcute, probabil pe anumite focusuri de oameni şi bineînţeles, în funcţie de ce va ieşi din acest studiu, luăm decizia care se impune în coaliţia de guvernare”, a spus Florin Barbu.

Vezi și Guvernul Ciolacu ia în calcul o închidere a supermarketurilor în weekend

Întrebat dacă va plafona preţul tuturor alimentelor, nu numai pe cele de la produsele de bază, ministrul a spus că o să aibă o discuţie cu procesatorii şi retailerii.

- Reclamă -

„O să avem o discuţie atât cu procesatorii, cât şi cu retailerii. Bineînţeles că noi ne dorim foarte mult să avem preţuri la produsele româneşti care sunt realizate de către procesatorii români, să fie la preţuri corecte pe rafturi. Nu ne dorim adaosuri comerciale mai mari la produsele româneşti, decât la cele care vin din import”, a precizat Barbu.

Săptămâna trecută, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că a dat în calcul propunerea privind eventuala închidere a supermarketurilor în weekend, pentru a vedea care este impactul unei astfel de propuneri, dar a adăugat că o decizie în acest sens „nu este uşoară”.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.