Fabrica de zahăr din Luduș va fi cumpărată de statul român

3
creștere preț zahăr
- Reclamă -

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a anunțat, joi, că Fabrica de zahăr din Luduș pe care vrea să o vândă compania franceză Tereos va fi cumpărată de statul român.

„Guvernul României deblochează situația Fabricii de zahăr de la Luduș prin cumpărarea acesteia și începerea producției de zahăr în parteneriat cu fermierii. În următoarea perioadă, va avea loc inventarierea bunurilor, a activelor, demararea auditurilor necesare și elaborarea documentelor pentru cumpărarea fabricii de zahăr de către stat, pentru a produce zahăr, în parteneriat cu fermierii. Mă bucură această veste și angajamentul ferm luat de Guvernul Ciucă pentru a sprijini fermierii mureșeni și a salva o componentă importantă a sectorului agricol din județul Mureș”, a declarat Mara Togănel.

Vezi și Fabrica de zahăr de la Luduş, resuscitată de Guvern prin ministerul Agriculturii

În urmă cu două săptămâni, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a avut o întâlnire oficială cu managementul companiei Tereos România, la sediul ministerului, în contextul mandatului primit de la Guvern privind negocierile pentru menţinerea activităţii fabricii de zahăr de la Luduş, continuarea activităţii de cultivare a sfeclei de zahăr în zonă şi, implicit, păstrarea locurilor de muncă ale salariaţilor din fabrică, potrivit comunicatului citat. Reprezentanţii companiei care deţine în prezent fabrica de zahăr de la Luduş din judeţul Mureş şi-au arătat deschiderea pentru demararea oficială a negocierilor pentru vânzarea acesteia.

- Reclamă -

3 comentarii

  1. […] Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a anunțat, joi, că Fabrica de zahăr din Luduș pe care vrea să o vândă compania franceză Tereos va fi cumpărată de statul român. „Guvernul României deblochează situația Fabricii de zahăr de la Luduș prin cumpărarea acesteia și începerea producției… Cititi mai multe aici: Fabrica de zahăr din Luduș va fi cumpărată de statul român […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.