Prima fermă eco din România, cu carne 100% ecologică, se construieşte, în prezent, în localitatea Cireşu din judeţul Brăila, cu fonduri europene în valoare de peste 2,2 milioane de euro.
Proiectul prevede înfiinţarea unei ferme de creştere şi sacrificare bovine şi este conceput şi câştigat de Alexandru Popa, antreprenor în domeniul agricol, care deţine un grup de firme cu care a reuşit să acceseze, în şapte ani de când activează în domeniu, fonduri europene în valoare de 12 milioane de euro.
„Suma pe care am absorbit-o pentru ferma eco este de 2.280.000 euro, proiectul fiind finanţat în cuantum de 90% de către Uniunea Europeană, iar 10% este contribuţia mea, ca beneficiar. Proiectul este unul complex, prevede realizarea unui adăpost de animale în suprafaţă de 2.960 metri pătraţi, care poate adăposti maxim 430 de capete, pentru că, în sistemul ecologic, există anumite reglementări, pentru fiecare animal trebuie să ai undeva la 3 metri pătraţi doar adăpost, în afară de liniile de furajare.
Vezi și Premieră mondială: PlasmaclusterIon – tehnologia japoneză care inactivează coronavirus
În aceste condiţii, eu mă încadrez la maxim 430 de animale pe ciclu, care vor produce 100-120 tone carcasă carne de vită. În agricultura ecologică, pentru a obţine carne ecologică, un ciclu durează 12 luni de la momentul intrării propriu-zise a animalului în fermă. Vreau să merg doar pe rasă românească, iar animalele trebuie achiziţionate până în vârsta de şase luni, pentru a putea avea carnea ecologică în momentul sacrificării”, a declarat, pentru Agerpres, Alexandru Popa.În comparaţie cu celelalte ferme eco din România, Alexandru Popa spune că ferma lui va fi 100% ecologică, atât în ceea ce priveşte hrana animalelor, cât şi în ceea ce priveşte tratamentele aplicate, inclusiv punctul de sacrificare a animalelor fiind unul eco.
[…] Vezi și Fermă cu carne 100% ecologică, se construieşte în localitatea Cireşu […]