Ferme de vânzare, la tot pasul….

0
vanzare-ferme-pasari-loc-deusu-zona-ferma-tapova-cluj_4
- Reclamă -

Chiar dacă o mare parte din terenul agricol al țării a ajuns pe mâna investitorilor străini, care în Ardeal au ajuns să fie majoritari aproape, ofertele de vânzare de ferme agricole nu lipsesc, ci dimpotrivă. Și nu sunt doar din Vestul țării, ci de peste tot, Constanța, Argeș,Giurgiu, Satu Mare etc. Terenurile sunt atât în proprietate, cât și arendate pe mai mulți ani, iar suprafețele ajung chiar și la 1.000 ha, în timp ce prețurile bat și peste 10.000 euro/ha, potrivit anunțurilor publicate pe OLX.

La Arad, de exemplu, conform unui anunț publicat în urmă cu câteva zile, este scoasă la vânzare o fermă agricolă care exploatează circa 1000 ha, pentru care se cere un preț de 20, 5 milioane de lei, adică mai putin de jumătate din subvenția pe care o încasează de la stat în acest Insula Mare a Brăilei, cea mai mare exploatație agricolă din România.  Este vorba de trei parcele situate în nordul județului, 500 ha sunt în proprietate cu CF, iar restul sunt în arendă pe 5-6 ani. Pe lângă terenuri se mai vinde clădirea fermei și utilajele agricole.

Citește și: Ioan Simion: În agricultură, din cinci ani, unul este bun. Noi, după patru ani, am ajuns să acoperim costurile

Și în Constanța sunt oferte de vânzare. În Hârșova se vinde o fermă, cu ieșire la drum european E60, compusă din 50 hectare teren arabil aflat în proprietate + 1.4 ha teren intravilan (sediu, atelier, magazii, casa de 150 m2 > dotate cu curent, apa), precum și mai multe utilaje. Prețul cerut este de 550.000 euro negociabil, ceea ce înseamnă undeva la 11.000 euro/ha.

Și prin Argeș am văzut ceva, un domn italian a scos la vânzare o fermă de 300 ha. O piață destul de dinamică, numai dacă ne gândim că tranzacțiile cu terenuri se ridică la circa 300 milioane de euro pe an, potrivit datelor din piață.

Sursă foto: www.anunturiimobiliareaz.ro

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.