Fermentarea mustului în beciuri, sfaturi pentru români de la pompierii salvatori

1
- Reclamă -

Fermentatul mustului și dioxidul de carbon care este emanat prin acest proces a atras atenția pompierilor salvatori care au fost solicitați pentru extragerea unei persoane căzute în beci. Românul respectiv a fost intoxicat cu dioxid de carbon rezultat în urma procesului de fermentare a acestei băuturi.

 

„Ziua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii militari din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Mureș, Cluj și Iași. O misiune care a necesitat atenție sporită din partea salvatorilor băcăuani a avut loc ieri, în localitatea Balcani. Astfel, echipajele de intervenție au fost solicitate să acționeze pentru extragerea unei persoane căzute în beci, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a IGSU.

Sfaturi fermentare must!

– puneți mustul la fermentat în spații deschise;
– ventilați corespunzător încăperile în care fierbe vinul;
– anunțați un apropiat înainte de a intra într-o astfel de încăpere;

Vezi și Vin de casă din must de la Jidvei

„Sosiți la fața locului, colegii noștri au găsit o victimă în vârstă de 80 ani, conștientă, intoxicată cu dioxid de carbon rezultat în urma procesului de fermentație a mustului. Salvatorii au scos victima la suprafață și i-au acordat măsuri de prim ajutor, ulterior fiind transportată la spital”.

- Reclamă -

Vezi și Domeniile Ostrov: Producție mare de struguri și o calitate de invidiat / Creștere de 7% față de 2021

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Fermentatul mustului și dioxidul de carbon care este emanat prin acest proces a atras atenția pompierilor salvatori care au fost solicitați pentru extragerea unei persoane căzute în beci. Românul respectiv a fost intoxicat cu dioxid de carbon rezultat în urma procesului de fermentare a acestei… Cititi mai multe aici: Fermentarea mustului în beciuri, sfaturi pentru români de la pompierii salvatori […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.