Fermier: Serviciile lipsesc cu desăvârșire în mediul rural

1
- Reclamă -

Mediul rural atrage în continuare foarte puține investiții, iar din păcate nici fondurile europene nerambursabile nu au reușit să schimbe fața satelor din România. Cel mai mult lipsec serviciile, fie că vorbim de cele agricole sau nonagricole, locuitorii de la țară sunt obligați să meargă de cele mai multe ori zeci de kilometri pentru a-și rezolva chiar și cele mai simple probleme. Este o realitate de care toată lumea este conștientă, însă din păcate nu se face mai nimic pentru a ieși din această stare de lucruri.

„Noi suntem fermieri, ne interesează ce se întâmplă cu producția agricolă – pomicultură, viticultură sau creșterea animalelor, pentru că acesta este jobul nostru și vrem să avem o activitate eficientă. Noi locuim în mediul rural și ne interesează din această perspectivă. Din păcate, sfera serviciilor lipsește cu desăvârșire aici, este o problemă deosebit de gravă, nu vă ascund că trebuie să mergi zeci de kilometri pentru a face o reparație la un utilaj sau la o piesă. Nu avem servicii aproape din toate punctele de vedere, atât agricole, cât și nonagricole’’, a declarat la Indagra Tudor Dorobanțu, fermier din județul Dâmbovița care deține și funcția de secretar general al Federației Sindicatelor din Agricultură Terra.

El spune că nu este adevărat că România nu are bani. Problemele țin mai degrabă de gestionarea acestora.

„România a avut și are bani, este falsă ideea că nu are bani. Sunt proști gestionați acești  bani, avem bani la bugetul național, dar și din PAC și evident, banii noștri ai fermierilor. Partea proastă este că sunt prost gestionați și există un grad de colectare de 38% ’’, a mai afirmat Dorobanțu.

Citește și: ACDBR: O mână de companii decide ce consumăm și la ce preț cumpărăm produsele alimentare

Din păcate, vocile din agricultură sunt din ce în ce mai slăbite, ceea ce dă posibilitatea unora să profite, a mai precizat Dorobanțu, care și-a exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că fermierii nu au putut discuta deschis cu președintele Klaus Iohannis.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.