Fermierii români vor primi de la BCR finanțări de până la 90% din valoarea subvențiilor APIA

0
- Reclamă -

Fermierii români pot obține finanțări de la Banca Comercială Română (BCR) de până la 90% din valoarea subvențiilor pe care urmează să le încaseze de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).  

Finanțarea este posibilă în urma încheierii unei convenții tripartite între BCR, APIA și Fondurile de Garantare în scopul finanțării capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii schemelor de sprijin în sectorul agricol, în campania din acest an.

Astfel, BCR va oferi capitalul de lucru de până la 90% din valoarea subvenţiilor pe care fermierii urmează să le încaseze de la APIA, în cadrul Schemei de plată unică pe suprafață (SAPS), Plătilor Redistributive, Plăților pentru practicile agricole benefice pentru mediu și climă, cât și în cadrul Măsurilor compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pe terenurile agricole.

Citește pe AgroTeca și De ce sunt interesați agricultorii de amestecul mai multor soiuri de grâu?

 

“Dezvoltarea agriculturii și susținerea fermierilor reprezintă una dintre prioritățile BCR în politicile noastre de implicare și sprijin a sectorului public. Fermierii vor regăsi în noi un partener de încredere, prompt și capabil să le rezolve în timp util dosarele de finanțare pentru lucrările agricole. Beneficiarii au la dispoziție întreaga noastră rețea din țară pentru a putea depune cererile și a accesa capitalul necesar campaniei agricole 2016” – Ioana Gheorghiade, Director Finanțarea Infrastructurii și Sector Public în cadrul BCR.

Acte necesare

Fermierii eligibili pentru subvenţii APIA se pot adresa oricărei unităţi din reţeaua BCR pentru accesarea acestor tipuri de facilități de finanțare, în baza Adeverinţei de înregistrare fermier emisă de APIA. Prin acest document, se confirmă că s-au efectuat controalele administrative asupra cererii unice de plată depuse și că beneficiarii îndeplinesc condițiile generale de acordare a sumelor cuvenite.

- Reclamă -

Sursă foto: www.alsglobal.com

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.