Fetească Neagră, Rose 2015 de la Crama Oprișor

0
Lansare Caloian Feteasca Neagra Rose, Crama Oprisor
- Reclamă -

Ziua Sfinților Mucenici a fost cel mai bun prilej pentru lansarea unei ediții limitate de Fetească Neagră Rose de la Crama Oprișor.

Lansată în ediție limitată (6.618 sticle), CALOIAN Fetească Neagră Rose 2015, este un vin obținut exclusiv din Fetească Neagră, care se vinde numai în HoReCa și retailul specializat – nu și în rețelele marilor retaileri.

„Este un concept de vin foarte abordabil și ușor de înțeles”, spune Gabriel Roceanu, directorul companiei.

Cei de la Crama Oprișor au mai prezentat cu această ocazie şi MAIASTRU Sauvignon Blanc, MAIASTRU Cabernet Sauvignon și DRAGAICA Rosie.

Caloian, Feteasca Neagra Rose 2015
Caloian, Feteasca Neagra Rose 2015

Ce ştim despre Crama Oprisor

In 1995, Reh-Kendermann a făcut în România primul pas pentru extinderea spre Europa de Est, prin cumpărarea unei crame la Oprișor (Mehedinți) și apoi prin replantarea a 250 de hectare de viță de vie.

- Reclamă -

Investiția companiei germane Reh Kendermann pe malul stâng al Văii Drincei, s-a realizat pe rămăşiţele unei crame construite prin anii ’70. Firma are la origini istoria familiei Carl Reh care, în anii ’20 ai secolului trecut, a construit în Leiwen, pe Valea Moselei (S-V Germaniei), prima cramă, una dintre cele mai mari și mai moderne în epocă.

În anii ’90, firma Reh Kendermann a devenit cel mai prestigios exportator de vinuri din Germania. În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

Ziua Mucenicilor la români

În mod tradițional, de 9 martie se pregătesc 40 de mucenici și se împart 40 de pahare de vin sau de țuică (adesea în loc de numărul ”40” apare numărul ”44”) pentru pomenirea martirilor de la Sevastia. Acest obicei are rădăcini foarte vechi, fiind o reminiscență a marilor sărbători bahice din antichitate. Acum începe și anul agrar, conform credinței populare.

”Oamenii credeau că vinul băut la Măcinici se transformă de-a lungul anului în sânge și putere de muncă. Dacă cineva din satele în care se practica obiceiul nu putea bea atâtea pahare pline cu vin, trebuia să guste sau cel puțin să fie stropit cu vin.” (etnolog Ion Ghinoiu)

Citeste şi Tradiții românești: 9 martie, ziua celor 40 de Sfinți Mucenici

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.