Fiecare fermier care a suferit pierderi din cauza secetei va primi o sumă forfetară

0
Pro Agro, Emil Dumitru

Fiecare fermier care a suferit pierderi din cauza secetei va primi o sumă forfetară, iar schema de despăgubire va fi notificată la Comisia Europeană, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Emil Dumitru.

„Ministerul a făcut ordinul 97 în 2020, cu toate că trebuia făcut din 2017. Constatăm pagubele. Ca să putem să despăgubim trebuie să avem o centralizate a suprafeţelor afectate de calamităţi şi după aceea cu siguranţă vom notifica schema aceasta de despăgubire la Comisia Europenă şi vom acorda, pentru a nu intra sub mecanismul acesta de pierderi-venituri în care să verificăm contabilitatea fiecărui fermier, o să acordăm o sumă forfetară fiecărui fermier care a suferit pierderi generate de secetă”, a spus Emil Dumitru. la dezbaterea online „Agricultura României, potenţial imens, cum îl valorificăm? Soluţii la problemele momentului”.

El a menţionat că adeverinţele pentru fermieri sunt emise din 15 mai de APIA online către bănci pentru ca fermierii să sconteze 85% valoarea din sprijinul aferent pe plăţi directe şi se va veni cu un pachet măsuri de relansare a economiei, în care şi agricultura este un sector foarte important.

Citește și: Oros despre legea comercializării produselor alimentare: conţine două prevederi “dăunătoare”

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here