Focar de COVID în Veneto cu mai mulți români infectați

Românca de 48 de ani a decedat în locuința unde era cazată

0
Guvernul a aprobat alocarea a 47,7 milioane de euro pentru viticultori

O româncă de 48 de ani a decedat, o alta a fost internată la ATI, iar alte 18 persoane au fost băgate în carantină în localitatea Valdobbiadene din provincia Treviso, regiunea Veneto, după ce au fost depistați pozitivi cu COVID.

 

Focarul de COVID a fost depistat la începutul lunii octombrie, după ce femeia de 48 de ani a decedat în locuința unde era cazată. Alături de ceilalți români, ea a ajuns în localitate cu un autobuz, la sfârșitul lunii septembrie pentru a lucra la culesul viei.

La scurt timp după decesul femeii, colega sa de cameră a fost internată la spital și a ajuns direct într-o secție de terapie intensivă, informează Telenuovo.

În urma testării s-a mai descoperit un muncitor român pozitiv.

Vezi și România e în scenariul roșu. Doar 3 județe mai au incidență sub 3 la mie

„Monitorizăm situația cu o atenție extremă, având în vedere și gravitatea cazurilor. Între timp vreau să reamintesc tuturor că este foarte important să nu subestimăm simptomele Covid și să raportați cu promptitudine orice problemă pentru a da posibilitatea profesioniștilor din domeniul sănătății să intervină cu o terapie adecvată cât mai curând posibil. Un apel ar trebui, de asemenea, să fie adresat tuturor acelor comunități, în primul rând țărilor din est, care au aderat până acum la vaccinări cu procentaje mici: Covid, iar acest eveniment dramatic o confirmă, poate fi să ucidă chiar la o vârstă fragedă. Vaccinarea este esențială pentru a ne proteja pe noi înșine și pe cei din jurul nostru”, a transmis doctorul Francesco Benazzi, directorul agenției locale de sănătate publică.

Marți a fost externată din secția ATI Covid cealaltă româncă ce a ajuns la spital în urma infectării cu SARS CoV-2, scrie Antenna Tre.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here