Focar de pestă porcină în Sibiu

3
suin-pesta-suine

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sibiu a identificat, luni, un focar de pestă porcină africană în comuna Micăsasa, unde au fost ucişi 27 de porci, informează un comunicat de presă.

„Vă informăm că în data de 08.02.2021, pe raza judeţului Sibiu a fost identificat un focar de pestă porcină africană, în comuna Micăsasa. Ca urmare a confirmării acestui focar a avut loc Şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu.

În cadrul şedinţei s-a prezentat planul de măsuri şi a fost adoptată decizia comună cu judeţul Alba conform căreia acesta s-au aprobat următoarele: localităţile aflate în zona de protecţie sunt: Micăsasa şi Ţapu; fondurile de vânătoare aflate pe raza zonei de protecţie sunt: F.V. 28 Bazna şi F.V. 27 Şeica Mică; localităţile aflate în zona de supraveghere sunt: Şoroştin, Şeica Mică, Şeica Mare, Agârbiciu, Axente Sever, Copşa Mică, Chesler şi Văleni toate în judeţul Sibiu şii localităţile Făget, Tăuni, Valea Lungă, Lodroman, Glogovet, Lunca, Gorgan şi Cenade din judeţul Alba; fondurile de vânătoare aflate pe raza zonei de supraveghere sunt: F.V. 27 Şeica Mică, F.V. 26 Şeica Mare, F.V. 29 Valea Viilor – din judeţul Sibiu şi F.V. 28 Jidvei, F.V. 31 Valea Lunga şi F.V. 30 Cergău – din judeţul Alba”, se precizează în comunicatul Prefecturii Sibiu.

Preţul mondial al produselor alimentare de bază a crescut la cel mai înalt nivel din 2014

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here