Fondatorul Alibaba, Jack Ma, a cumpărat două domenii viticole în Franța

0
Jack Ma, Fondatorul Alibaba
- Reclamă -

Miliardarul chinez Jack Ma, fondatorul Alibaba, a cumpărat două domenii viticole în Bordeaux (Franța), care apațineau magnatului francez  Bernard Magrez, anunță AFP. Este vorba de Château Pérenne et Château Guerry, valoarea tranzacției ridicându-se la 12 milioane de euro, după cum a anunțat bogătașul francez.

Château Pérenne administrează o suprafață de 64 hectare de vie (Merlot, în special) și produce 500 000 de sticle pe an, vinuri albe și roșii. Originea domeniului se pierde în timp până undeva în secolul 17. Château Guerry deține cea mai veche plantație cu denumire de origine – Côtes de Bourg, plantația datând de la finele secolului 18. Domeniul deține circa 20 ha de viță de vie, principalele soiuri fiind Merlot, Cabernet-sauvignon și Malbec. Producția anuală se ridică la 84 000 de sticle de vin roșu.

Fondatorul Alibaba – prima achiziţie în februarie

Vie Franţa
Vie Franţa

Jack Ma a mai cumpărat un domeniu în Bordeaux în luna februarie, Château de Sours, situat între cele două meri și care se întinde pe 80 hectare. Aici se găsește și o clădire superbă din secolul 18. Bernard Magrez are circa 12 proprietăți în Bordelais, printre care se numără prestigiosul Château Pape Clément în Graves sau La Tour Carnet în Haut-Médoc, la care se adaugă aproximativ 40 de domenii viticole în întreaga lume. El a declarat pentru AFP că a vândut cele două domenii pentru a se concentra asupra vinurilor ‘’clasificate’’, având în plan să-și mărească portofoliul cu un producător de renume.

Citeşte tot pe AgroTeca.ro şi Combaterea șobolanilor cu ajutorul păsărilor răpitoare

Fondatorul Alibaba, Jack Ma este al doilea cel mai bogat chinez cu o avere de circa 23 miliarde de dolari. El este un fost profesor de engleză de origine modestă, care a ajuns bogat după ce a creat site-ul de vânzări on-line Alibaba în 1999.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.