Schimbări pentru asigurările din agricultură: ASF propune crearea Fondului Național de Solidaritate în Agricultură

0
solidaritate-viitorul-agriculturii
- Reclamă -

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a discutat într-o ședință de săptămâna trecută pachetele de soluții identificate de Grupul de lucru Asigurări Agricole pentru creșterea pieței de asigurări agricole în vederea construirii unui sistem de asigurări matur și diversificat.

În cadrul ședinței s-a discutat despre crearea Fondului Național de Solidaritate în Agricultură ca măsură pentru implementarea unui sistem de management al riscurilor agricole. Acesta ar urma să fie finanțat din fonduri europene, dar și prin contribuții colectate de asigurători de la fermieri. Fondul ar avea rolul de a interveni la acoperirea daunelor excepționale, neacoperite de sistemul privat de asigurări.

ASF vrea subvenționarea primelor de asigurare

De asemenea, s-a discutat în acest sens și despre încurajarea gestionării adecvate a resurselor financiare de către fermieri. Acest lucru ar fi realizat inclusiv prin acordarea de facilități fiscale pentru o sumă de bani economisită în anii agricoli buni pentru suportarea daunelor din anii nefavorabili. O altă propunere  cu care a venit grupul de lucru a fost mutualizarea riscurilor climatice prin intermediul companiilor de asigurări și subvenționarea primelor de asigurare în vederea creșterii gradului de accesibilitate al fermierilor.

Citește și Agitație mare pe piața cerealelor: Francezii cumpără grâu de la bulgari, rușii vând în Egipt

De asemenea, Grupul de lucru Asigurări Agricole are pe agendă elaborarea cadrului de reglementare aferent fondurilor mutuale pentru agricultură, conform prevederilor Politicii Agricole Comune 2014 – 2020 aplicabile la nivel comunitar.

Sursă foto: www.politrussia.com

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.