Fonduri europene pentru producția de bere

1
- Reclamă -

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet (www.afir.info) varianta consultativă a „Ghidului Solicitantului” pentru Schemele de ajutor de stat. Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii, pentru procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole, repectiv pomicole și pentru Schemele de minimis.

Sprijin pentru servicii de consultanță în vederea implementării proiectelor de investiții pentru procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii de produse neagricole, respectiv pomicole aferente submăsurilor 4.2 „Sprijin pentru investiții în prelucrarea/ comercializarea și/ sau dezvoltarea de produse agricole” și 4.2a „Investiții în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”.

AFIR mărește schema de investiții

Prin cele două scheme aferente sM 4.2 se pot solicita Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) fonduri nerambursabile pentru investiții precum fabricarea produselor de panificație, de patiserie sau a înghețatei. Mai mult, este finanțată pentru prima dată fabricarea berii. Prin shemele aferente sM 4.2a sunt considerate investiții eligibile fabricarea ciocolatei cu fructe, a fructelor confiate, dar și a bauturilor alcoolice din fructe (lichioruri, țuica sau palincă).

„Aceste scheme de ajutor de stat vin să aducă o diversificare și mai mare a paletei de investiții pe care AFIR le va finanța anul viitor. Așteptăm opiniile și propunerile celor interesați și sperăm că acestă transparență decizională să ne asigure construirea unui cadru de întocmirea a cererilor de finanțare și de implementare a proiectelor cu adevărat accesibil și adaptat nevoilor beneficiarilor. Data limită până la care toți cei care doresc să transmită observații la variantele consultative ale Ghidului Solicitantului pentru Schema de ajutor de stat și pentru Schema de minimis aferente celor două submăsuri, 4.2 și 4.2a, este 7 ianuarie 2016”, a precizat Andras SZAKAL, directorul general al AFIR.

Variantele consultative ale Ghidului Solicitantului aferente submăsurilor mai sus amintite din PNDR 2020 sunt disponibile pentru toți cei intersați pe site-ul AFIR (www.afir.info) la secțiunea Investiții PNDR în pagina dedicată fiecărei submăsuri de investiție în parte.

- Reclamă -
- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.