Forumul Internațional al Alimentației la București

0
- Reclamă -

Guvernul României, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, organizează împreună cu Farm Europe vineri, 8 iulie 2016, “ Forumul Internațional al Alimentației: Investim în viitorul agriculturii”.  Conferinţa va reuni reprezentanți ai Ministerelor Agriculturii din mai multe state europene – Republica Slovacia, Republica Bulgaria, Republica Lituania și Republica Italiană, reprezentanți ai instituțiilor europene – Comisiei Europene și deputați europeni – membri Farm Europe – organizații agricole, cooperative și unități agricole private, instituții financiare.

La forumul alimentației participanții vor avea intervenții, urmate de un schimb dinamic de opinii pe teme ce vizează investițiile necesare pentru dezvoltarea sectorului agricol la nivel european.

„Anul 2016 este momentul în care Europa se preocupă de eficientizarea investițiilor în sectorul agroalimentar pentru a asigura o creștere economică durabilă în perspectiva lansării unor dezbateri legate de viitoarea PAC. Contextul actual, cu toate schimbările pe care le va aduce în viitor BREXIT, ne obligă să identificăm soluții eficiente care să asigure fermierilor noștri piețe de desfacere, oportunități și șanse egale  de dezvoltare și atragere a tinerilor către agricultură. De aceea, mă bucur că suntem parte în organizarea acestui eveniment şi îmi exprim încrederea că dezbaterile de astăzi vor constitui puncte de reper pentru viitor”, a afirmat ministrul Achim Irimescu.

Forumul Alimentației: Ce contribuie la creșterea numărului de locuri de muncă

Noile tehnologii, cererea crescută, dezvoltarea durabilă a economiei și accesul la sistemul educațional contribuie la creșterea numărului de locuri de muncă. În același timp, zonele rurale se confruntă cu provocări majore, precum volatilitatea prețurilor și tendințele de consum, schimbările climatice, resursele naturale și riscul de transformare în urban.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), sprijină în mod substanțial, atât investițiile publice cât și cele private. Dintre acestea, investițiile care se pot realiza în cadrul PNDR vizează: modernizarea exploatațiilor agricole, creșterea valorii adăugate a produselor agricole și silvice, susținerea microîntreprinderilor pentru servicii în spațiul rural, turismul rural. Sprijinul pentru aceste măsuri se acordă sub forma unor granturi (ajutor nerambursabil) care poate fi de până la 70%, în funcție de tipul proiectului de investiții și măsura care se accesează). Printre investițiile care pot fi realizate prin PNDR, se numără producerea biocombustibililor, a instalațiilor și a echipamentelor pentru biomasă, a plantațiilor pentru biomasă etc.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.