Director Friesland Campina: „2017 a fost mai greu decât ne aşteptam”

0

„2017 a fost în general un an bun pentru companiile care lucrează în industria lactatelor, chiar dacă mai greu decât se aşteptau managerii din sector„, susţine Cornel Cărămizaru, director general Friesland Campina România.  Foarte important este faptul că s-a mărit consumul, la fel şi încrederea consumatorului, elemente care dau încredere producătorilor de pe piaţa internă.

“Pentru noi a fost in general un an bun din punct de vedere al unei companii care lucreaza in industria lactatelor. Retrospectiv, este mai greu decât ne aşteptam, dacă ne uităm unde suntam astăzi faţă de începutul anului. Cred că este un pic mai dificil decât poziţia în care am început anul. În continuare consumul creşte şi la nivel de consumator încrederea este foarte mare, la cote la care nu a mai fost demult”, a declarat  Cărămizaru în cadrul unei conferinţe organizate de  Business Mark.

El spune că trebuie avut în vedere însă faptul că există foarte multe elemente care pot să afecteze această încredere, motiv pentru care şi companiile trebuie să ia măsurile adecvate pentru 2018, care pare un an destul de “incert”…

Investiţiile continuă

În ciuda contextului dificil de piaţă, FrieslandCampina continua să investească. În acest an, de exemplu, a investit circa 1,3 milioane de euro într-o linie de producţie a telemelei la fabrica din Cluj. De altfel, cam acesta este şi nivelul anual al investiţiilor pentru Friesland Campina, companie care trece de câţiva ani printr-un amplu proces de eficientizare a activităţii. Şi în 2018, sunt alocate sume importante pentru investiţii, care se vor concentra pe partea de producţie, inovaţie şi oameni, după cum a declarat Cărămizaru.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here