Ghid pentru combaterea cârtițelor

1

Odată cu venirea primăverii, cei care își doresc să se bucure de un gazon perfect întâmpină următoarea provocare: întreținerea gazonului. Adesea, aceasta pare a fi o misiune imposibilă. Iar asta deoarece o mulțime de factori pot distruge aspectul perfect al gazonului.

Cârtițele reprezintă o amenințare atât pentru aspectul impecabil al gazonului, în urma mușuroaielor scoase, și chiar pentru plantele din grădină. Așa se face că la fiecare început de an trebuie să vorbim despre combaterea cârtițelor.

Te întrebi dacă este posibil să ții cârtițele departe de tine și de grădina ta perfectă? Află că se poate. Iar despre combaterea cârtițelor ne propunem să vorbim și noi în acest articol. Dacă vrei să afli cum poți scăpa de cârtițe, atunci acest ghid despre cum scapi de cartite sigur îți va fi de ajutor.

Iată care sunt recomandările pe care le-am pregătit pentru tine:

Folosește garduri

În general, cârtițele nu circulă la o adâncime foarte mare, așa că un prim mod de a le ține departe de curtea ta este cu ajutorul barierelor fizice. Atunci când îți împrejmuiești terenul, folosește garduri pe care să le introduci și în pământ, la o adâncime de minim 30 cm. În acest fel, cârtițele vor fi respinse și vor căuta un alt teren unde să își facă de cap.

Utilizează insecticide

Chiar dacă nu este o metodă pe care noi să o recomandăm, insecticidele se pot dovedi a fi de ajutor atunci când vrei să combați cârtițele. Există multe astfel de produse în comerț și este important să citești instrucțiunile înainte de a folosi un astfel de produs.

De asemenea, există și persoane care folosesc carbid pentru cârtițe. Pe acesta îl introduc în tunelurile săpate de aceste vietăți, iar astfel ele sunt deranjate de miros și vor alege să plece.

Ultrasunete

Folosirea ultrasunetelor împotriva cârtițelor este un alt truc la care apelează tot mai multe persoane. La ora actuală este probabil cea mai eficientă metodă pe care o poți folosi pentru a scăpa de cârtițe. Prin urmare, nu este o idee rea să apelezi și tu la acest truc.

Există o mulțime de dispozitive cu ultrasunete care promit să te scape de cârtițe. Pe Fara-Daunatori.ro le poți găsi pe cele mai calitative și mai eficiente. Prin urmare, ar trebui să le încerci și tu.

Plante care te scapă de cârtițe

Dacă îți dorești să alungi cârtițele într-un mod cât mai prietenos și mai natural, atunci ai putea încerca să folosești plantele anti cârtițe. Există astfel de plante care au efectul de respingere a cârtițelor, iar pe acestea ar trebui să le folosești și tu.

De exemplu, poți alege să plantezi plante precum coroana imperială sau buruiana de venin. În acest fel, fii sigur că vei reuși să scapi de cârtițele fără a le face rău.

Anumite uleiuri pot avea efect de respingere a cârtițelor. Includem aici uleiul de bursuc sau uleiul de ricin. Diluează aceste uleiuri cu apă, iar apoi pulverizează-le în găurile săpate de cârtițe. Cel mai probabil că vei reuși să le alungi din curtea ta.

Folosește-te și tu de aceste sfaturi iar astfel combaterea cârtițelor se va dovedi a fi foarte ușor de realizat.

un comentariu

  1. […] Odată cu venirea primăverii, cei care își doresc să se bucure de un gazon perfect întâmpină următoarea provocare: întreținerea gazonului. Adesea, aceasta pare a fi o misiune imposibilă. Iar asta deoarece o mulțime de factori pot distruge aspectul perfect al gazonului. Cârtițele reprezintă o amenințare… Cititi mai multe aici: Ghid pentru combaterea cârtițelor […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here