Goțiu: Apărători ai pădurilor, apelor și, în general, ai mediului, din România, anchetați de parlamentarii PSD, PNL și UDMR

1
Parcul Național Defileul Jiului gotiu

Senatorul Mihai Goțiu anunță că parlamentarii puterii susțin construcția barajului de pe Valea Jiului, cu toate că justiția a oprit construcția acestuia. Motivul opririi acestei investiții este evident: distrugerea Parcului Național Defileul Jiului. Mai mult, parlamentarii noii puteri (PSD, PNL, UDMR) îi acuză pe ONG-iștii care au reușit oprirea proiectului în instanță că ar fi avut alte motive pentru acest demers. 

Vezi mai jos postarea pe FB a lui Mihai Goțiu

ABERAȚIA ANULUI: Apărători ai pădurilor, apelor și, în general, ai mediului, din România, anchetați de parlamentarii PSD, PNL și UDMR pentru că au câștigat un proces în Justiție! În același timp, cei care au spart 150 de milioane de euro într-un proiect ilegal, care ar fi dus la dispariția Parcului Național Defileul Jiului, sunt bine mersi și așteaptă să mai primească 60 de milioane de euro pentru a-și desăvârși opera distructivă!

Povestea proiectului hidroenergetic megalomanic de pe râul Jiu, a cărui finalizare ar duce la distrugerea unui parc național, e lungă. În 2017, după ce Hidroelectrica a pompat aproximativ 150 de milioane de euro în băgarea pe țeavă a râului, Curtea de Apel București a hotărât, în mod definitiv, că proiectul este ilegal, în lipsa studiilor și a acordului de mediu.

Într-un stat cât de cât normal, o asemenea hotărâre ar fi fost urmată atât de o anchetă a Curții de Conturi, cât și a instituțiilor de urmărire penală. Și, după patru ani, ar fi trebuit să fim în faza în care să se audă zăngănit de cătușe.

Vezi și 10.000 de porţii de peşte pregătite în Parcul Național din București la Festivalul Pescăresc

Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat însă. Printr-o propunere legislativă aberantă, proiectului ilegal i s-a pus umbrela ”de interes public major”, pentru a justifica spargerea ilegală a celor 150 de milioane de euro și pentru a primi alțte 60 de milioane de euro pentru finalizarea lui!!! Iar parlamentarii PSD și PNL (cu sprijin și de la UDMR) nu s-au oprit aici. Au înființat, în urmă cu două luni, o comisie de anchetă legată de creșterea prețului la energie. Comisie în fața căreia i-au convocat pe reprezentanții Agent Green, unul dintre cele două ong-uri (alături de Bankwatch România), care au câștigat procesul în Justiție, pentru a da explicații în legătură cu, citez: ”principalele obiective investiționale a căror realizare a fost blocată ca urmare a demersurilor derulate de Asociația Agent Green”.

Adică pentru tovarășii și tovarășele din coaliția majoritară, un ONG e anchetat pentru că a apelat la Justiție, iar Justiția i-a dat dreptate! Asta în timp ce nimeni nu-i ia la întrebări pe cei care au cheltuit, ilegal, 150 de milioane de euro! Alte comentarii suplimentare la o asemenea aberație sunt, pur și simplu, greu de adus. Vă îndemn pe voi să adăugați ce mai aveți de adăugat.

PS: Cât despre tâmpenia că eventuala finalizare a proiectului megalomanic ar fi evitat creșterea prețului la energie, o să revin cu detalii despre câtă energie s-ar fi putut produce dacă cei 150 de milioane de euro s-ar fi investit în proiecte alternative (foto-voltaice, eoliene etc.), care nu vin la pachet cu distrugeri uriașe de mediu. Dar din care, evident, rețelele de profitori din jurul PSD, PNL și Hidroelectrica nu s-ar putea îndestula într-o asemenea măsură.

un comentariu

  1. […] Senatorul Mihai Goțiu anunță că parlamentarii puterii susțin construcția barajului de pe Valea Jiului, cu toate că justiția a oprit construcția acestuia. Motivul opririi acestei investiții este evident: distrugerea Parcului Național Defileul Jiului. Mai mult, parlamentarii noii puteri (PSD, PNL, UDMR) îi acuză pe ONG-iștii… Cititi mai multe aici: Goțiu: Apărători ai pădurilor, apelor și, în general, ai mediului, din România, anchetați de… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here