Grasa de Cotnari, Frâncuşa, Tămâioasa Românească și Fetească Neagră de Cotnari pentru Papa Francisc

0

Două casete special sculptate în lemn cu prilejul vizitei Papei Francisc în România, în care se află vin produs de compania Cotnari, vor fi oferite Papei.

Potrivit unui comunicat de presă, casetele conţin vin cu Grasă de Cotnari din recoltele anilor 1969, 1992, 2001, 2013, ani simbolici în viaţa Papei Francisc. Vinurile vor fi oferite cadou de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti şi Episcopia Romano-Catolică Iaşi.

Citește și Vinul de Cotnari, printre cele 100 de indicații geografice europene protejate în China

Vinurile obţinute din soiurile Grasa de Cotnari, Frâncuşa, Tămâioasa Românească, Fetească Neagră şi spumantele obţinute din soiurile Frâncuşa, Tămâioasa Românească şi Fetească Neagră, din gama Selecţii, au fost alese pentru recepţiile de la Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti şi Episcopia Romano-Catolică de Iaşi.

o-mica-parte-din-vie-cotnari

„Pentru noi este o mare onoare că vinurile de Cotnari au fost alese atât de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, cât şi de Episcopia Romano-Catolică din Iaşi, pentru recepţiile organizate în cinstea Sanctităţii Sale Papa Francisc şi a numeroşi înalţi oficiali. Alegerea nu a fost întâmplătoare. Cotnari este singurul vin care se poate obţine exclusiv din soiuri tradiţional româneşti, este cel mai premiat vin românesc din ultimii 10 ani, cel mai vândut vin românesc din ultimii trei ani”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele directoratului companiei Cotnari, Constantin Deleanu.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here