100.000 de EURO pentru fiecare tânăr care vrea să-și facă o fermă

1

Comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, a vorbit despre perspectivele Politicii Agricole Comune (PAC). Acesta vine în sprijinul fermierilor tineri care vor beneficia de un buget majorat ca primă de instalare și de o alocare mai mare din pilonii cu bani nerambursabili. 

”Tinerii agricultori vor beneficia de o gamă largă de instrumente, printr-o combinație de aspecte obligatorii și voluntare. Cel puțin 2% din pachetul național pentru plățile directe va trebui să fie destinat reînnoirii generațiilor. Cheltuielile de astăzi reprezintă doar 0,8%”, a spus Phil Hogan, arătând că ”această sumă trebuie alocată fie sub formă de ajutor de completare a venitului în pilonul I și / sau subvenții pentru instalarea sumelor forfetare în Pilonul II”.

Aceasta este o inovație foarte importantă – statele membre vor trebui să o “folosească sau să o piardă”, spune Phil Hogan.

”Propunerea noastră include și măsuri suplimentare de susținere a veniturilor: suplimentarea tinerilor agricultori în cadrul plăților directe este menținută și consolidată din punct de vedere financiar, dar statele membre vor avea mai multă capacitate de a adapta schema la nevoile specifice ale tinerilor agricultori. În plus, rezervele pentru drepturile la plată vor fi utilizate, în mod prioritar, pentru tinerii agricultori și agricultorii care își încep activitatea agricolă. Se va majora suma maximă a ajutorului disponibil pentru instalarea tinerilor agricultori și înființarea de întreprinderi rurale, până la 100.000 de euro”, susține  Hogan, citat de AGROINTEL.RO.

 

Sursa:  Agrointeligența – AGROINTEL.RO

Citeşte şi Un miliard de euro pentru tinerii fermieri

un comentariu

  1. […] Comisarul european pentru agricultură Phil Hogan a vorbit despre perspectivele Politicii Agricole Comune (PAC). Acesta vine în sprijinul fermierilor tineri care vor beneficia de un buget majorat ca primă de instalare și de o alocare mai mare din pilonii cu bani nerambursabili.  ”Tinerii agricultori vor… Cititi mai multe aici: 100.000 de EURO pentru fiecare tânăr care vrea să-și facă o fermă […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here