Oferta mare de grâu trage preţul în jos

0
- Reclamă -

Cotația grâului la bursa Euronext de la Paris a atins, joi, un nou minim, din cauza ofertei abundente venite din regiunea Mării Negre, potrivit Reuters, ajungând la 162,50 euro pe tonă, după ce anterior a atins cea mai scăzută valoare pentru acest contract la 161 de euro pe tonă. 

În acelaşi timp, contractul cu livrare în luna septembrie a înregistrat o scădere și mai mare de 3,75 euro, până la o valoare minimă de 155 de euro pe tonă pentru ca la final să încheie ședința la valoarea de 156,50 euro pe tonă.

Analiştii susţin că de vină sunt recoltele consistente din Rusia și alte țări din regiunea Mării Negre, care măresc concurenţa la export. Pe de altă parte,  se aşteaptă informaţii şi despre calitatea grâului din Germania și alte țări din nordul Europei, unde ploile au încetinit recoltatul și amenință să reducă calitatea grâului de panificație, relatează Agerpres.

România este un jucător important pe piaţa cerealelor, calitatea grâului românesc fiind cunoscută pe întreg mapamondul. În acest an, producţia de grâu se ridică la circa 8 milioane de tone, potrivit estimărilor din piaţă. În ceea ce priveşte porumbul, producţia ar putea fi mai mică decât cea de anul trecut, cu până la 4%, din cauya secetei, conform estimărilor. Chiar şi aşa, este de aşteptat ca exporturile româneşti de cereale să atingă valori importante.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.