Fermierii români ar putea să revină cât de curând la prima dragoste: U 650

1
- Reclamă -

Celebrul tractor U 650, produs înainte de 1989 la uzina Tractorul din Brașov, ar putea să fie achiziționat cât de curând de către fermierii români la un preț de circa 16.000 de euro, după cum a declarat Titus Șerban, directorul societății care deține în prezent licența de fabricație a utilajului.

Titus Șerban este ultimul director al uzinei Tractorul Brașov. Cel care deține licența de fabricație, doar pentru piața egipteană însă, este omul de afaceri egiptean  Atef El Said Abd El Aziz El Keleini, care are o unitate de producție la Băicoi. Piața egipteană era pe vremuri unul din principalii parteneri la extern pentru unitatea din Brașov. În Egipt au fost vândute câteva zeci de mii de tractoare care s-au bucurat de un mare succes pe această piață, poate și pentru că erau destul de ieftine.

 

Citește și: Două motocoase cu acumulator destinate sectorului profesional au fost lansate pe piața românească

 

După cum a declarat Titus Șerban, vânzările ar putea fi reluate în acest an și pe piața locală, chiar dacă există o mică „problemă’’. Tractoarele nu respectă normele de poluare pentru UE, pentru că la momentul înregistrării licenței, ele nu existau, relatează Agroinfo.ro. Aceasta înseamnă că tractoarele nu vor putea să fie înscrise în circulație la Registrul Auto Român, ci doar înmatriculate provizoriu. Se pare însă că ar exista și un model conceput special pentru piața locală.

Deficitul de tractoare în România este în continuare foarte mare. Chiar și la aproape 3 decenii de la Revoluție mai pot fi văzute pe câmpuri vechile tractoare produse de Tractorul Brașov. Vânzările de tractoare se ridică la circa 2.000 de unități pe an.

- Reclamă -

Sursă foto: www.olx.ro

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.