Grecia este interesată să extindă cooperarea cu România, inclusiv în domeniul agriculturii

0
- Reclamă -

Grecia este interesată să extindă cooperarea economică bilaterală cu România în sectoare vitale pentru ambele ţări, precum sănătate, energie, transporturi, construcţii, industria alimentară şi agricultură, informează Ministerul Finanţelor.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a instituţiei, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a primit, miercuri, vizita delegaţiei Ambasadei Republicii Elene în România, ambele state având, pe lângă geografia care determină proiecte comune, şi colaborări strategice atât în cadrul Uniunii Europene, cât şi în interiorul Alianţei Nord-Atlantice.

În deschiderea discuţiei de la Ministerul Finanţelor, Evangelia Grammatika, ambasadoarea Republicii Elene în România, a salutat eforturile autorităţilor de la Bucureşti în favoarea admiterii României în Spaţiul Schengen şi în OCDE. De asemenea, aceasta a manifestat susţinerea Guvernului de la Atena în atingerea obiectivului de aderare la OCDE, care ar conferi României stabilitate financiară şi garanţia că unei destinaţii sigure pentru investitorii străini.

„În vederea asigurării unei creşteri economice sustenabile, România are în vedere un cadru fiscal predictibil care să permită atragerea investitorilor străini şi proiecte vitale cu impact major în economie, precum infrastructura de transport, spitalicească şi de învăţământ”, a precizat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, în comunicatul MF.

 

Rațele alergătoare indiene pot fi folosite pentru combaterea dăunătorilor

- Reclamă -

Totodată, Evangelia Grammatika a manifestat disponibilitatea pentru extinderea cooperării economice bilaterale în sectoare vitale pentru România şi Grecia, precum sănătate, energie, transporturi, construcţii, industria alimentară şi agricultură. În vederea atingerii acestor obiective, ministrul Marcel Boloş şi-a manifestat deschiderea pentru atragerea investiţiilor străine.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.