Gripa aviară se întinde în toată lumea

2
- Reclamă -

Gripa aviară a ajuns în noi colţuri ale globului şi a devenit endemică pentru prima dată la unele păsări sălbatice care transmit virusul păsărilor de curte, potrivit medicilor veterinari şi experţilor în boli, care avertizează că acum este o problemă pe tot parcursul anului.

 

Reuters a vorbit cu peste 20 de experţi şi fermieri de pe patru continente, care au spus că prevalenţa virusului în sălbăticie semnalează că focarele record nu se vor diminua curând în fermele de păsări de curte, crescând ameninţările la adresa aprovizionării cu alimente a lumii.

Aceştia au avertizat că fermierii trebuie să privească boala ca un risc grav tot anul, în loc să concentreze eforturile de prevenire în timpul sezoanelor de migraţie de primăvară pentru păsările sălbatice.

”Cormoran extremă urgență”, Petre Daea se deplasează la o reuniune la Bruxelles

Focarele de virus au continuat în America de Nord şi de Sud, Europa, Asia şi Africa, neînvinse de căldura verii sau de frigul iernii, de când o tulpină a sosit în Statele Unite la începutul anului 2022 care era genetic asemănătoare cu cazurile din Europa şi Asia.

- Reclamă -
- Reclamă -

2 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.