Grupul Kellogg se împarte în trei companii / se va concentra pe producţia de snackuri

0
kellogg
kellogg
- Reclamă -

Grupul Kellogg se va împărţi în trei companii independente, în cea mai recentă revizuire corporativă din SUA, menită să-şi simplifice structura şi să-şi concentreze atenţia pe afacerile cu snackuri, care este cea mai profitabilă activitate a sa, transmite Reuters, potrivit News.ro.

 

Acţiunile companiei, care şi-a început activitatea în 1894, când W.K Kellogg a creat Corn Flakes, care a devenit cunoscută în întreaga lume pentru cerealele sale pentru micul dejun, au crescut cu 4%.

Divizarea producătorului de Pringles şi Pop-Tarts ar avea ca rezultat crearea unei afaceri globale de snackuri care ar include, de asemenea, mărcile internaţionale de cereale şi tăiţei şi divizia de mic dejun congelat din America de Nord. Aceste afaceri a generat vânzări nete de 11,4 miliarde de dolari în 2021, reprezentând 80% din veniturile sale totale.

Directorul general Steve Cahillane a declarat pentru Reuters că decizia de a împărţi grupul a fost luată pentru a le face categorii strategice foarte concentrate.

„Divizia de cereale nu va trebui să concureze pentru resurse cu o afacere de snackuri cu o creştere mare. Frosted Flakes nu trebuie să concureze cu Pringles pentru resurse”, a spus Cahillane într-o discuţie la telefon cu analiştii.

Kellogg a spus că se va transforma în companii independente, prin separarea de grup a diviziei de cereale din America de Nord şi a diviziei bazată pe plante, pentru care explorează, de asemenea, opţiuni, inclusiv o vânzare.

- Reclamă -

Vezi și Producţia de chipsuri Csíki Csipsz a fost oprită la solicitarea deputatului AUR Dan Tanasă

În ultimii ani, compania s-a concentrat pe portofoliul său global de snackuri, deoarece vânzările de cereale din SUA au scăzut, din ce în ce mai mulţi americani începând că consume snackurie şi să se bazeze pe lanţurile de fast-food pentru micul dejun.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.