Guvernul a aprobat plafoanele schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic

3
turma 200 de oi
The Weather Channel

Guvernul a aprobat miercuri plafoanele schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, precum şi cuantumul acestora, pentru anul de cerere 2022, suma totală alocată crescătorilor de animale fiind de peste 185,48 milioane de euro.

 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale bugetul aprobat se repartizează astfel: 1.680.000 euro, pentru specia bovine, categoria bivoliţe de lapte; 13.125.000 euro, pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne; 71.300.000 euro, pentru speciile ovine/caprine; 99.324.810 euro, pentru specia bovine, categoria vaci de lapte; 54.000 euro, pentru specia viermi de mătase.

Cuantumul sprijinului per unitate pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic se calculează de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, prin raportarea plafoanelor menţionate anterior la efectivul de animale eligibile/kg gogoşi crude de mătase eligibile.

APIA plătește fermierilor banii pe motorina folosită din 1 ianuarie – 31 martie 2022

„Crescătorii de animale care beneficiază de sprijinul cuplat în sectorul zootehnic vor primi, în premieră anul acesta, avansul APIA. Ministerul Agriculturii a făcut demersuri în acest sens, iar Comisia Europeană a aprobat, astfel încât în anul 2022, avansul pe care îl pot solicita fermierii noştri este de 70% din suma cuvenită”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

3 comentarii

  1. […] Guvernul a aprobat miercuri plafoanele schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, precum şi cuantumul acestora, pentru anul de cerere 2022, suma totală alocată crescătorilor de animale fiind de peste 185,48 milioane de euro.   Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale bugetul… Cititi mai multe aici: Guvernul a aprobat plafoanele schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here