”Guvernul să declare stare de calamitate în agricultură”

0

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a cerut  guvernului să vină cât mai repede cu un plan de relansare economică şi să declare stare de calamitate în agricultură.

„Cel mai sensibil domeniu în acest moment este agricultura. Cum ştim, există o secetă cum nu s-a mai întâmplat de ani de zile şi nu numai în România, ci în toată lumea. Din păcate, toate măsurile pe care PSD le-a supus atenţiei Guvernului nu au fost luate în calcul. Până în acest moment nu s-a plătit subvenţia pentru motorină, nu există apă pusă pe canalele de irigaţii. Este momentul ca Guvernul să declare stare de calamitate în agricultură, iar măsurile să fie luate cât se poate de repede.

Legat de relansarea economiei, aflăm doar promisiuni. Cel mai rău lucru pe care ministrul Cîţu l-a făcut în declaraţiile lui este să promită un plan de relansare economică abia după terminarea stării de urgenţă. Companiile, oamenii, trebuie să ştie de acum care sunt planurile Guvernului, iar o strategie economică trebuie să apară în spaţiul public neîntârziat. România este ultima ţară care nu a venit cu un plan de relansare economică.

Toate ţările europene deja au pus la dispoziţia companiilor, la dispoziţia mediului economic, măsuri pentru protejarea afacerilor şi pentru relansarea economică după relaxarea măsurilor de izolare socială.(…) Îi rugăm, îi somăm pe cei de la Guvern să vină cu un plan de relansare economică, lucru care nu mai poate fi întârziat”, a spus Romaşcanu, într-o declaraţie de presă transmisă pe pagina de Facebook a PSD.

Citește și: Seceta de anul acesta va afecta, în primul rând, prețul pâinii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here