Holde Agri Invest a mai cumpărat o fermă în judeţul Călăraşi

1

Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, a anunţat miercuri că a achiziţionat o nouă fermă în judeţul Călăraşi, ce are o suprafaţă de 230 de hectare de teren, operată integral în regim de arendă. Valoarea tranzacţiei se ridică la 2 milioane de lei.

 

” Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, anunţă achiziţionarea unei noi ferme în judeţul Călăraşi, în apropiere de nucleul Frumuşani, ce are o suprafaţă de 230 de hectare de teren, operate integral în regim de arendă. Valoarea tranzacţiei se ridică la 2 milioane de lei. În preţul plătit de Holde sunt incluse culturile pentru anul curent – grâu, floarea-soarelui, porumb, iar producţia obţinută cât şi subvenţiile APIA aferente pentru anul acesta vor fi încasate de către Holde”, anunţă compania.

Ferma recent achiziţionată face parte din planul Holde de utilizare a sumei atrasă de la investitori în urma operaţiunii de majorare a capitalului social desfăşurată în luna iulie a acestui an, în vederea extinderii suprafeţelor de teren exploatate de companie. Cele 230 de hectare de teren sunt situate în apropiere de nucleul Frumuşani, care în urma acestei tranzacţii ajunge la o suprafaţă de 3.620 hectare de teren. Holde deţine în acest moment trei nuclee, Roşiori, Frumuşani şi Videle care se întind pe o suprafaţă totală de 9.500 de hectare.

„Extinderea suprafeţelor de teren reprezintă un obiectiv principal în strategia de dezvoltare a Holde. Astfel, pe lângă tranzacţia recent încheiată, în această perioadă suntem angrenaţi într-o serie de discuţii şi negocieri privind achiziţionarea a încă trei ferme, ce au o suprafaţă totală de peste 3.000 de hectare. Dacă toate procedurile de achiziţie se vor încheia cu succes, vom ajunge să exploatăm o suprafaţă totală de 13.000 de hectare. Cu toate acestea, suntem extrem de atenţi în procesul de achiziţie. De fiecare dată când avem în vedere achiziţionarea unei suprafeţe de teren, avem în vedere o serie de detalii despre care ştim că pot face diferenţa, cele mai importante fiind cele legate de suprafaţa totală cultivată şi gradul de compactare a solului. De asemenea, pe lângă achiziţionarea de noi ferme, în această perioadă, continuăm investiţiile în modernizarea fermelor existente în portofoliu prin înnoirea parcului de utilaje, construirea de silozuri şi investiţii în sisteme de irigaţii. Extinderea suprafeţelor de teren şi modernizarea fermelor existente sunt activităţi complementare în cadrul Holde, deoarece în lipsa unor învestiţii în tehnologie, calitatea unui teren se poate deteriora rapid,” a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.

Prețul pâinii s-ar putea majora

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here