Hortensia, bulgări de flori colorate ce înveselesc grădina sau balconul

0
- Reclamă -

Hortensia (Hydrangea macrophylla) este o plantă originară din Japonia, cu frunze cordiforme, mari, ce ajung la 15 cm lungime, tulpină ce ajunge până la 150 cm înălţime şi flori spectaculoase, grupate în inflorescenţe globuloase. Acestea apar vara şi toamna.

Cum se cultivă hortensia

Hortensia preferă zonele cu lumină indirectă şi soluri reavene, bogate. Se recomanda ca substratul să fie realizat prin amestecarea turbei cu pământ de pădure şi nisip.

Culoarea florilor depinde de pH-ul solului. Astfel, dacă pH-ul este acid, florile vor fi albastre, dacă pH-ul este alcalin, florile vor fi roz, iar dacă este neutru, vor fi albe. Pregătirea solului se face cu 2-3 luni înainte de plantare, de preferinţă toamna. Se pot adăuga substanţe care să acidifieze solul, de exemplu sulfat de aluminiu sau care să îl facă alcalin, de exemplu var.

Cantităţile în care se folosesc aceste substanţe în grădină trebuie stabilite cu ajutorul unui specialist, după o analiză a solului.

Hortensia are nevoie de multă apă în perioadele călduroase, solul trebuind să se menţină reavăn.

 

- Reclamă -

Citește și: Crinul – floarea cu parfum îmbătător originară din Balcani și Orientul Mijlociu

 

Iarna, planta necesită protecţie împotriva gerului. Musuroirea, acoperirea cu mulci sau mutarea în sere sau pe terase sunt câteva din soluţiile ce se pot aplica.

Pentru înflorire şi menţinerea pe o periodă cât mai lungă a florilor, temperatura nu trebuie să depăşască 20 de grade. La căldură prea mare, florile se veştejesc repede. Înmulţirea hortensiei se face prin butaşi sau prin separarea tufei.

La ce putem folosi hortensia

Hortensiile se pot folosi la amenajarea grădinilor în stil cottage garden,  delimitând aleile, formând covoare multicolore sau personalizând un colţ retras.

Se mai folosesc şi ca flori tăiate, în diverse aranjamente şi ca flori de ghiveci.

Hortensiile în buchetele de nuntă dau o notă de elegantă şi delicată oricărei mirese.

Varietăți de hortensie

O astfel de plantă spectaculoasă nu putea trece neobservată de horticultori. Astfel, pe piaţă, se găsesc numeroase varietăţi ale mai multor specii.

All Summer Beauty
Blue Wave
Blushing Bride

Sursa foto: www.thetreecenter.com

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.