I-a cucerit pe chinezi cu vinurile sale. Mai nou și pe ruși. Povestea Senator WINE

3
????????????????????????????????????
- Reclamă -

Despre Senator WINE a început să se vorbească mai mult în ultima perioadă, fiind un brand din ce în ce mai cunoscut pe piața din România. Și asta pentru că Senator WINE este singurul producător de pe piața din România care a dedicat o gamă întreagă vinurilor din soiuri 100% românești. El a reunit în gama MONȘER 10 soiuri printre care unele foarte rare cum ar fi Băbeasca Neagră, Busuioaca de Bohotin, Zghihara sau Băbeasca Gri. Dealtfel, Senator WINE este și singurul producător de la noi care vinifică Băbeasca Gri, un vin extrem de apreciat la târgurile internaționale.

Senator WINE cultivă în acest moment peste 800 de hectare de viță de vie, dintre care 250 de hectare sunt reprezentare de plantația ecologică de la Însurăței, județul Brăila, restul fiind în Vrancea și Huși. Aceasta este cea mai mare plantație de acest tip din sud-estul Europei și una dintre cele mai mari la nivelul întregului continent.

Din România în China și înapoi la … ruși

Una dintre cele mai mari reșuite ale producătorului din Focșani este că a reușit să-i cucerească pe chinezi cu vinurile sale. Aceștia au devenit mari amatori de Băbească Neagră și Fetească Neagră. Dealtfel, China nu este singura țară unde se duc vinurile de la Senator WINE. Iată ce spun oficialii companiei:

„Senator WINE a trimis la export în 2015 peste 800.000 de sticle de vin în China, Rusia, Japonia și Canada. În 2016 ne vom lărgi focusul și pe alte piețe, în prezent aflându-ne în diverse faze de tatonare. Vorbim despre Coreea de Sud, țările Benelux și Marea Britanie. În 2016 ne așteptăm să depășim 1.200.000 de sticle la export. Am fi atins și în 2015 această cifră, însă comenzile pe care le așteptam pentru a ajunge la acest nivel au sosit spre finalul anului din Rusia, iar livrările le-am făcut în ianuarie 2016”, spune George Neacșu, director Senator WINE.

La Beijing se poartă ... Feteasca Neagră. Prezentare de "modă" Senator WINE.
La Beijing se poartă … Feteasca Neagră. Prezentare de „modă” Senator WINE.

Focșănenii de la Senator WINE au reușit să intre de curând și pe piața din Rusia, în X5, unul dintre cele mai mari lanțuri de retail, care are în jur de 5000 de magazine în Federația Rusă.

În ceea ce privește piața autohtonă, Senator WINE spune că românii au început să caute și să aprecieze din ce în ce mai mult soiurile tradiționale românești. Compania anunță o creștere de 15% a vânzărilor pentru soiurile 100% românești, grupate în gama MONȘER.

- Reclamă -

Senator WINE are un portofoliu ce include șapte game de vin. Cea mai importantă gamă pentru piața din România este MONȘER, cu 10 soiuri 100% românești. Acestei game i se adaugă OMNIA (BIO) și SUAV pentru zona de retail. Pentru HoReCa au fost dezvoltate vinurile din gamele VARIUS, GLIA, HEREDITAS și cupajele Senator PRIVATE COLLECTION. În 2015 a anunțat o cifră de afaceri de 15,6 milioane de lei, în creștere cu 20% față de 2014.

- Reclamă -

3 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.