Importanța alegerea lemnului potrivit pentru centrale

3
- Reclamă -

Combustibilul solid este în continuare o resursă de bază folosită în o bună parte dintre locuințele din România pentru încălzire. Motivele sunt diverse, de la lipsa rețelei de gaz până la costurile avantajoase ale încălzirii cu ajutorul lemnului de foc.

În o mulțime de locuințe există o centrală termică pe lemne cu ajutorul căreia căldura este distribuită prin întreaga casă, oferind atât de necesarul confort termic în timpul sezonului rece. Mai mult decât atât, centralele pe lemne mai pot fi folosite și pentru furnizarea apei calde menajere.

Chiar dacă este lemnul de foc reprezintă o resursă de bază pentru mulți români, nu toți știu cum să profite la maxim de performanțele acestuia. Așa se face că aleg să cumpere lemn de foc nepotrivit pentru centralele lor pe lemne, caz în care performanțele sistemului de încălzire folosit vor fi, la rândul lor, îndoielnice.

Dată fiind această situație, ne-am propus realizarea unui material pe tema alegerii lemnului potrivit pentru centrale. Dacă și tu te folosești de o centrală pe lemne pentru a obține căldură pentru locuința ta, atunci ai ajuns la locul potrivit. Iată care sunt recomandările pe care trebuie să le aplici neapărat atunci când cumperi lemne pentru centrală:

Cum să alegi lemnele pentru centrală

În zadar alegi să cumperi o centrala pe lemne 40 kw de bună calitate, atât timp cât o alimentezi cu lemn de proastă calitate. Poate fi realizată de către un producător renumit, precum Stropuva România, și tot te va dezamăgi. Nu va fi vina centralei, ci lemnul de foc folosit este cauza lipsei eficienței.

De aceea, este important să ții cont de următoarele trei criterii atunci când cumperi lemn de foc pentru centrala ta:

- Reclamă -

Eficiență energetică

Pentru ca sistemul de încălzire să fie eficient, lemnul folosit pentru alimentare ar trebui să ofere, la rândul său, o bună eficiență energetică. Mai precis, acesta ar trebui să aibă un conținut redus de umiditate.

Recomandarea noastră este să cumperi lemn cu un conținut de umiditate mai mic de 20%. În acest fel vei putea obține un randament maxim în timpul arderii sale. Poți folosi un aparat de măsurare a umidității, pentru a te asigura că lemnul pe care îl cumperi este suficient de uscat. De asemenea, există posibilitatea de a păstra lemnul la uscat până când atinge un grad redus de umiditate.

Siguranță

Siguranța trebuie să te preocupe atunci când cumperi lemn de foc. Mai precis, dacă alegi să cumperi lemn rezultat din demolări, din sectorul construcțiilor, tratat cu diferite substanțe chimice, riscurile defectării sistemului sunt destul de mari. Arderea sa va genera gaze periculoase ce ar putea cauza o explozie, ceea ce nu este de dorit.

Asigură-te că lemnul de foc pe care îl cumperi nu este tratat cu substanțe chimice, pentru a-l putea folosi în condiții optime de siguranță.

Eficacitate

În final, nu îți mai rămâne decât să te asiguri că lemnul de foc pe care îl cumperi are o putere calorică mare. Mai precis, acesta ar trebui să fie de esență tare, deoarece în acest fel cantitatea de căldură pe care ți-o va oferi va fi, la rândul său, mai generoasă.

Poți căuta să cumperi lemn de foc de carpen, fag, stejar sau salcâm. Sigur nu te va dezamăgi puterea lor calorică și te vei convinge că trebuie să cumperi acest tip de lemn ori de câte ori ai ocazia.

Ține cont de recomandările de mai sus și vei reuși să alegi mereu cel mai potrivit lemn de foc pentru sistemul tău de încălzire.

- Reclamă -

3 comentarii

  1. […] Combustibilul solid este în continuare o resursă de bază folosită în o bună parte dintre locuințele din România pentru încălzire. Motivele sunt diverse, de la lipsa rețelei de gaz până la costurile avantajoase ale încălzirii cu ajutorul lemnului de foc. În o mulțime de locuințe… Cititi mai multe aici: Importanța alegerea lemnului potrivit pentru centrale […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.