Incendii devastatoare de pădure în celălalt capăt al lumii

2
- Reclamă -

Regiunea amazoniană de pe teritoriul Braziliei se confruntă cu cele mai grave incendii din ultimii 12 ani, a avertizat sâmbătă Institutul naţional pentru cercetare spaţială (INPE).

 

În septembrie, 41.282 de incendii s-au înregistrat în regiune, potrivit INPE. Ultima dată când s-a înregistrat un număr mai mare de incendii într-o lună a fost în septembrie 2012.

Sezonul incendiilor de vegetaţie în Brazilia are loc în perioada iunie-octombrie. În cele mai multe dintre situaţii, arborii sunt doborâţi primii, iar apoi regiunile defrişate sunt incendiate în scopul creării unor noi păşuni şi terenuri agricole pentru cultivarea soia.

Daea: Seceta a pus mari probleme culturilor de porumb şi floarea-soarelui

Întrucât pădurea tropicală din regiunea Amazonului poate absorbi cantităţi imense de gaze cu efect de seră precum dioxidul de carbon este de asemenea de o importanţă majoră pentru clima globală.

 

- Reclamă -
- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Regiunea amazoniană de pe teritoriul Braziliei se confruntă cu cele mai grave incendii din ultimii 12 ani, a avertizat sâmbătă Institutul naţional pentru cercetare spaţială (INPE).   În septembrie, 41.282 de incendii s-au înregistrat în regiune, potrivit INPE. Ultima dată când s-a înregistrat un număr… Cititi mai multe aici: Incendii devastatoare de pădure în celălalt capăt al lumii […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.