Fabrică de bere Martens din Galaţi se închide

4
bere martens
bere
- Reclamă -

Martens din Galaţi, producătorul brandurilor MaDonna şi Postăvaru, precum şi unul dintre cei mai importanţi furnizori de marcă privată pentru marile reţele de magazine, va sista din luna aceasta producţia, după 44 de ani de funcţionare.

Compania, listată pe bursă din 1997, se va ocupa în continuare de distribuţie, iar locurile de muncă din departamentul de producţie vor fi desființate.

Vezi și România, al optulea producător de bere al Europei în 2019

„Compania va sista activitatea de fabricare a berii, Martens SA urmând a se axa pe dezvoltarea activităţilor de vânzare a produselor din bere”, anunţă compania.

Fabrica a fost preluată în 1998 de Martens Brouwerij, care a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni, și a fost câțiva ani la rând o afacere profitabilă.

Vasile Joantă a fost director al Martens până în 2017 și, apoi, timp de un an, președinte al Consiliului de Administrație declară că: „În 2018, când am plecat, a fost singura dată când am trântit ușa după mine”, motivul invocat fiind managementul defectuos al fabricii, din vremea respectivă.

- Reclamă -

Martens Galați se întinde pe o suprafață de 5,5 hectare, terenul valorând, conform surselor din piața imobiliară, circa 5-6 milioane de euro.

- Reclamă -

4 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.